Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ,Μπενιαμίν Νετανιάχου, κάλεσε σήμερα τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ,Μπαν Κι Μουν να σταματήσει έναν στολίσκο διεθνούς βοήθειας που στοχεύει να σπάσει τον Μάιο τον ισραηλινό αποκλεισμό στην Λωρίδα της Γάζας.

Ο κ. Νετανιάχου που τηλεφώνησε στον Γ.Γ. του ΟΗΕ, ανέφερε ότι ανάμεσα στους διοργανωτές του στολίσκου βρίσκονται "εξτρεμιστικά ισλαμιστικά στοιχεία, των οποίων στόχος είναι να προκαλέσουν σύγκρουση", σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

Το ταξίδι του στολίσκου που θα αποτελείται από 15 πλοία και θα συμμετέχουν ακτιβιστές από 25 χώρες, στοχεύει να αποτίσει φόρο τιμής στους εννέα Τούρκους που έχασαν την ζωή τους στις 31 Μαΐου όταν Ισραηλινοί επιτέθηκαν σε διεθνή στολίσκο.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σημείωσε στον κ. Μπαν ότι οι Παλαιστίνιοι ισλαμιστές της Χαμάς προσπαθούν να περάσουν λαθραία όπλα μέσω της θάλασσας.

Χαμάς είναι μια τρομοκρατική οργάνωση που ελέγχεται από το Ιράν και πρόσφατα οι προσπάθειές της να εξοπλιστεί αποκαλύφθηκαν από τη δέσμευση του πλοίου Victoria" πρόσθεσε.

Στις 15 Μαρτίου οι αρχές του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι δέσμευσαν το πλοίο Victoria, το οποίο μετέφερε 50 τόνους όπλων που προορίζονταν για τρομοκρατικές οργανώσεις στην Γάζα.