Έρογλου: Το Κυπριακό μπορεί να λυθεί μέχρι το τέλος του χρόνου

Έρογλου: Το Κυπριακό μπορεί να λυθεί μέχρι το τέλος του χρόνου

Το Κυπριακό μπορεί να λυθεί μέχρι το τέλος του χρόνου λέει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Ντερβίς Έρογλου, με την έναρξη του δευτέρου γύρου των συνομιλιών στην Κύπρο.

«Δύο δεξιές υπογραφές θα λύσουν το κυπριακό», λέει στη εφημερίδα Χουριέτ όπου επισημαίνει ότι τόσο ό ίδιος όσο κι ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης προέρχονται από την δεξιά παράταξη και από τις οργανώσεις ΤΜΤ και ΕΟΚΑ.

«Η συμφωνία που θα υπογράψουμε θα γίνει δεκτή (από τον κόσμο), μπορούμε να λύσουμε το κυπριακό θέμα μέχρι το τέλος του έτους», είπε.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία για το ότι ο τουρκοκυπριακός λαός θα επικυρώσει τη δική μου υπογραφή. Θέλω να πιστεύω πως και η υπογραφή του Αναστασιάδη θα γίνει αποδεκτή από τους ελληνοκυπρίους» είπε και συνέχισε:

«Αν ό κ. Αναστασιάδης ακολουθήσει την άποψη που εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος που είπε ότι “Δεν έχουμε τίποτα να δώσουμε. Έχουμε μόνο να πάρουμε από τους Τούρκους”, τότε φυσικά και δεν μπορούμε να φθάσουμε στη συμφωνία. Το να δίνει κανείς χωρίς να παίρνεις είναι κάτι που μόνο ο θεός μπορεί να κάνει. Γι' αυτό και είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκινήσουμε τη διαδικασία του πάρε δώσε».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο