Οι δυνάμεις ασφαλείας της Υεμένης πυροβόλησαν και σκότωσαν τον ηγέτη της ομάδας ενόπλων που ευθύνονται για τη δολοφονία του Γάλλου υπηκόου δύο ημέρες νωρίτερα στη Σαναά, μετάδωσαν την Τετάρτη τα μέσα ενημέρωσης της χώρας αυτής. 

Οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν εντοπίσει την ομάδα των ενόπλων σε ένα σπίτι στην πρωτεύουσα μία ημέρα μετά τη δολοφονία, ωστόσο απέφυγαν να κάνουν επιδρομή με το φόβο μήπως θέσουν σε κίνδυνο τις γυναίκες και τα παιδιά που βρίσκονταν εντός της κατοικίας, μετάδωσε το πρακτορείο Ειδήσεων της Υεμένης, Saba, επικαλούμενο δηλώσεις ενός υπαλλήλου της Ανώτατης Επιτροπής Ασφαλείας, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας. 

Στη συνέχεια, οι δυνάμεις ασφαλείας αποπειράθηκαν να συλλάβουν τα μέλη του «τρομοκρατικού πυρήνα» το πρωί καθώς εξέρχονταν από την κατοικία, ωστόσο αυτοί αντιστάθηκαν στη σύλληψη, δήλωσε ο αξιωματούχος.
Ο ηγέτης της ομάδας, Γουαέλ αλ Γουαελί, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε μαζί με ένα ακόμα μέλος, ενώ ένας τρίτος τραυματίστηκε και συνελήφθη. 

Ο αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας είπε ότι ο αλ Γουαελί ήταν ο εγκέφαλος πίσω από τη δολοφονία του Γάλλου, στελέχους των υπηρεσιών ασφαλείας της ΕΕ στην Υεμένη, καθώς και άλλων απαγωγών ξένων υπηκόων. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προχώρησαν την Τετάρτη στην αναστολή της λειτουργίας της πρεσβείας τους στη Σαναά, ανακοίνωσε Αμερικανίδα αξιωματούχος. «Συνεχίζουμε να αξιολογούμε την κατάσταση ασφαλείας κάθε ημέρα και η πρεσβεία θα ανοίξει τις πόρτες της στο κοινό όταν κρίνουμε ότι είναι σκόπιμο», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Τζεν Ψάκι.