Η ιταλική αστυνομία προχώρησε σε επτά συλλήψεις ατόμων που συνδέονταν με την προετοιμασία της Διεθνούς Έκθεσης Expo' 2015.

Tο κύριο πρόσωπο της υπόθεσης είναι ο Άντζελο Πάρις, υπεύθυνος προμηθειών της Expo' 2015. Φέρεται να επηρέαζε, με αθέμιτο τρόπο, εργολαβίες και ανάθεση έργων, στα πλαίσια του τεράστιου εκθεσιακού χώρου που οικοδομείται για την Expo'.

Σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση Rai είχε αναπτυχθεί μια διαβλητή δραστηριότητα «λόμπινγκ» με επαφές που συμπεριλάμβαναν και πρωταγωνιστές της ιταλικής πολιτικής.

Εκτός από τον Πάρις συνελήφθησαν ο πρώην γερουσιαστής του κεντροδεξιού κόμματος Φόρτσα Ιτάλια Λουίτζι Γκρίλο, το πρώην στέλεχος της Χριστιανικής Δημοκρατίας Τζανστέφανο Φριτζέριο και ο πρώην ιθύνων του Ιταλικού Κομμουνιστικού Κόμματος Πρίμο Γκρεγκάντι.

Η «ομάδα αυτή αθέμιτης πίεσης» και προώθησης συμφερόντων, σύμφωνα με στοιχεία των ερευνών, είχε δραστηριοποιηθεί και στον τομέα των προμηθειών που αφορά τα δημόσια νοσοκομεία.

«Με τον τρόπο αυτό κόβονται έγκαιρα τα άρρωστα κλαδιά της Expo', για να μπορέσει να συνεχίσει απρόσκοπτα η προετοιμασία της Διεθνούς Έκθεσης» δήλωσε ο αρχιεισαγγελέας του Μιλάνου Εντμόντο Μπρούτι Λιμπεράτι.