Εννέα αντικαθεστωτικοί και τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν από λάθος χθες Παρασκευή βράδυ στη διάρκεια μίας αεροπορικής επίθεσης του ΝΑΤΟ κοντά στην πετρελαϊκή πόλη Μπρέγκα στα ανατολικά της Λιβύης, όπως δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος της Αντζαμπίγια που είναι αρμόδιος για τις επαφές με τους εξεγερμένους.

Ενα αεροπλάνο της συμμαχίας άνοιξε πυρ περίπου 15 χιλιόμετρα ανατολικά της Μπρέγκα εναντίον μίας αυτοκινητοπομπής πέντε ή έξι οχημάτων, ανάμεσά τους και ένα ασθενοφόρο, λίγο αφού ένας εξεγερμένος είχε πυροβολήσει στο αέρα για να εκφράσει τη χαρά του, διευκρίνισε ο Ισα Χάμις.

"Ηταν λάθος (του αντικαθεστωτικού), τα αεροπλάνα πίστεψαν ότι πυροβολεί εναντίον τους και χτύπησαν την αυτοκινητοπομπή", δήλωσε ο Χάμις στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Εννέα εξεγερμένοι σκοτώθηκαν σε αυτή την επίθεση, καθώς και οι τέσσερις επιβαίνοντες στο ασθενοφόρο: ο οδηγός και τρεις φοιτητές ιατρικής από τη Βεγγάζη, πρόσθεσε.

Από τη μεριά του το ΝΑΤΟ "εξετάζει τις πληροφορίες από τη Λιβύη σύμφωνα με τις οποίες εννέα εξεγερμένοι και τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν κατά λάθος στη διάρκεια μίας αεροπορικής επίθεσης του ΝΑΤΟ κοντά στην πετρελαϊκή πόλη Μπρέγκα, στα ανατολικά της χώρας", όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της συμμαχίας.

"Εξετάζουμε αυτές τις πληροφορίες. Λαμβάνουμε πάντα σοβαρά υπόψη μας τις πληροφορίες σχετικά με το θάνατο αμάχων", δήλωσε από τις Βρυξέλλες η Οάνα Λουνγκέσκου.

"Απόστολή του ΝΑΤΟ είναι να προστατεύει τους άμαχους και τις πολιτικές περιοχές από τις επιθέσεις", πρόσθεσε.

TAGS