Οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν σήμερα στο αρχηγείο της αστυνομίας της Μαριούπολης, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, σε μια προσπάθεια να εκδιώξουν τους φιλορώσους αυτονομιστές, ενώ στο κτίριο ξέσπασε πυρκαγιά, σύμφωνα με έναν ουκρανό βουλευτή, την ώρα που ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν βρίσκεται στην Κριμαία.

Το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών επισήμως κάνει λόγο για 20 νεκρούς φιλορώσους διαδηλωτές στις συγκρούσεις με τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και δυνάμεις ασφαλείας, την ώρα που οι αυτονομιστές από την πλευρά τους κάνουν λόγο για 8 θύματα.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε παράλληλα ότι η απόπειρα περίπου 60 «τρομοκρατών» να εισβάλλουν στο κτίριο κατέληξε σε ανταλλαγή πυροβολισμών στο εσωτερικό του αρχηγείου. Κάποιοι από τους εξεγερμένους διέφυγαν και αναζήτησαν καταφύγιο στην πόλη.

Εξάλλου ένας ουκρανός στρατιώτης σκοτώθηκε, πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν και τέσσερις αυτονομιστές συνελήφθησαν, ανέφερε ο ίδιος στη σελίδα του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

«Μεγάλο μέρος των δραστών διέφυγαν στην πόλη εγκαταλείποντας τα όπλα τους (…) Το κτίριο (της τοπικής αστυνομίας) είναι στις φλόγες», υπογράμμισε.

Ένας φωτογράφος που βρίσκεται στην περιοχή δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι το αρχηγείο της αστυνομίας φλέγεται και ότι είδε δύο σορούς να κείτονται στον δρόμο μπροστά από το κτίριο. «Ένας εξ αυτών είναι σίγουρα αστυνομικός», επεσήμανε.
Η αστυνομία της επαρχίας Ντονέτσκ ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι δεν μπορεί να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Ο ιστότοπος 0629.com.ua μετέδωσε ότι πολλά τεθωρακισμένα του ουκρανικού στρατού κινούνται στους δρόμους της πόλης, ενώ οδοφράγματα έχουν δημιουργεί με φλεγόμενα λάστιχα και το κέντρο της πόλης είναι κλειστό για τα οχήματα.

Στη Μαριούπολη, που βρίσκεται στο κέντρο της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες συγκρούσεις μεταξύ της ουκρανικής αστυνομίας και των ένοπλων αυτονομιστών.