Το Συντηρητικό κόμμα του πρωθυπουργού της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον προηγείται στην πρόθεση ψήφου ενόψει των βουλευτικών εκλογών οι οποίες θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2015, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, οι Συντηρητικοί συγκεντρώνουν το 34%, εξασφαλίζουν δηλαδή μια διαφορά 2% επί των Εργατικών, της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία εμφανιζόταν να έχει παγιώσει μια διαφορά 10% με βάση σχεδόν όλες τις δημοσκοπήσεις μετά τον Μάρτιο του 2012, την τελευταία φορά που είχαν εμφανιστεί να προηγούνται οι Τόρις.

Η δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, την οποία χρηματοδότησε ο Μάικλ Άσκροφτ των Συντηρητικών, διενεργήθηκε με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε δείγμα 1.001 ενηλίκων.

Η τελευταία φορά που οι Συντηρητικοί είχαν εμφανιστεί να διατηρούν το προβάδισμα ήταν τον Μάρτιο του 2012 σε δημοσκόπηση που είχε διενεργήσει το ινστιτούτο ICM για λογαριασμό της εφημερίδας Guardian. Τότε, οι Συντηρητικοί φέρονταν να εξασφαλίζουν το 39% στην πρόθεση ψήφου, έναντι ενός 36% των Εργατικών.

Πάντως η προοπτική νίκης του Συντηρητικού Κόμματος του Κάμερον στις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν στα τέλη Μαΐου φαίνεται μάλλον ισχνή, καθώς σύμφωνα με δημοσκοπήσεις φέρεται ότι θα καταλάβει την τρίτη θέση – πίσω από το Εργατικό Κόμμα και το ευρωσκεπτιστικό κόμμα UKIP.