Φωτογραφίες οι οποίες δείχνουν τα «μυστικά» όπλα που διαθέτει η γείτονα χώρα κάνουν το γύρο της Τουρκίας τις τελευταίες ώρες και προέρχονται από το πρακτορείο Anadolu. Υποτίθεται ότι τα όπλα αυτά βρίσκονται σε μυστική βάση και πρόκειται για συστήματα εγχώριας παραγωγής. Μεταξύ αυτών είναι εκτοξευτές πολλαπλών πυραύλων και ρουκετών. 

Πρόκειται για τους πυραύλους «Yildirim», που κατασκευάσθηκαν - όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα - με εθνικές δυνατότητες. Οι πολλαπλοί εκτοξευτές, μπορούν να εκτοξεύουν 40 ρουκέτες εντός 80 δευτερολέπτων. Όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα « αποτελούν σημαντική ισχύ πυρός για τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις». 

Το πυραυλικό σύστημα «Yildirim» πραγματοποιεί βολές εδάφους -εδάφους κατά στόχων υψηλής προτεραιότητας του εχθρού με βεληνεκές 80-150 χιλιόμετρα . Μεταφέρονται από τροχοφόρα οχήματα που μπορούν να τους πυροδοτήσουν εν κινήσει. 

Άλλα σημαντικά συστήματα με ισχυρή δύναμη πυρός των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι οι πολλαπλοί εκτοξευτές «Sakarya» και «Kasirga». Οι τελευταίοι βάλλουν σε 18 δευτερόλεπτα 4 πύραυλος σε στόχους μεταξύ 40-100 χιλιομέτρων. Οι sakarya ρίχνουν ρουκέτες σε 80 δευτερόλεπτα σε στόχους μεταξύ 3-40 χιλιόμετρων. 

Γ.Κοκ.