Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα στην Κανταχάρ, στο νότιο Αφγανιστάν, στη διάρκεια της τρίτης ημέρας διαδηλώσεων διαμαρτυρίας για το κάψιμο από έναν αμερικανό πάστορα ενός αντιτύπου του Κορανίου.

"Οι πληροφορίες που έχω κάνουν λόγο για δύο αστυνομικούς νεκρούς και 20 ακομή τραυματίες, ανάμεσά τους αστυνομικοί, διαδηλωτές και πολίτες", δήλωσε ο Αχμαντ Ουάλι Καρζάι, επικεφαλής του τοπικού συμβουλίου της Κανταχάρ.

Ακόμη 14 άνθρωποι, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, τραυματίστηκαν όταν διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε μία φιάλη γκαζιού την οποία είχαν πάρει από ένα μαγαζί, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του τοπικού κυβερνήτη της Κανταχάρ.

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως νέοι, διαδηλώνουν στους δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνθήματα, όπως "Θάνατος στην Αμερική" και "Θάνατος στον Καρζάι", τον πρόεδρο του Αφγανιστάν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Το κάψιμο του Κορανίου στις 20 Μαρτίου έχει προκαλέσει ένα κύμα οργής στο Αφγανιστάν.

Οι τοπικές αρχές και εκπρόσωποι του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν κατηγορούν τους ταλιμπάν ότι ευθύνονται για τα βίαια επεισόδια και τις ταραχές στη διάρκεια των διαδηλώσεων αυτών.