Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Κύπρου που θα συνεδριάσει στις 30 Μαΐου 2014, παραπέμφθηκαν σήμερα από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, o 35χρονος και ο 57χρονος επιχειρηματίας που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παρενόχληση και σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη των δύο αντρών ξεκίνησε στα τέλη Απριλίου, όταν μία 15χρονη κατήγγειλε στην αστυνομία ότι συναντήθηκε με τον 35χρονο, τον οποίο γνώρισε μέσα από σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Τελικά, η κυπριακή αστυνομία συνέλαβε την Πρωτομαγιά τους δύο άνδρες για τον βιασμό αυτής αλλά και μίας δεκατετράχρονης. 

Όπως αποκάλυψε στην κατάθεσή της η 14χρονη, άρχισε να έχει ερωτικές συνευρέσεις με τον πασίγνωστο επιχειρηματία έναντι αμοιβής από την ηλικία των 12 ετών. Επιπλέον, βασικό ρόλο στην υπόθεση παίζει ο 35χρονος, καθώς είναι ο άνθρωπος ο οποίος φέρεται να «πάσαρε» τις ανήλικες στον επιχειρηματία, εξασφαλίζοντας και αυτός προμήθεια για τις «υπηρεσίες» του. 

Ο 35χρονος αντιμετωπίζει συνολικά 21 κατηγορίες μεταξύ των οποίων συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών, διαφθορά νεαρής γυναίκας, παροχή βοήθειας για διάπραξη αδικήματος, απαγωγή, βιασμός, επίθεση και πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, επίθεση με σκοπό την κλοπή, ληστεία και εκμετάλλευση πόρνων και αποζείν από κέρδη πορνείας.

Ο 57χρονος επιχειρηματίας αντιμετωπίζει 9 κατηγορίες μεταξύ των οποίων συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών και διαφθορά νεαρής γυναίκας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του επιχειρηματία ανέφερε ότι «οι δύο ανήλικες δεν προσεγγίστηκαν από τον κατηγορούμενο, είχαν οι ίδιες το κίνητρο να πάρουν λεφτά και τον προσέγγιζαν για να πάρουν χρήματα έναντι σεξ. Είναι κοπέλες που στην ουσία εκπορνεύονταν ενώ ήταν ανήλικες, δεν προσεγγίστηκαν από τον κατηγορούμενο, ήξεραν ότι είχε λεφτά και όταν ήθελαν χρήματα πήγαιναν και τον έβρισκαν, ενώ περιστασιακά έκαναν σεξ».