Εικόνες χάους εκτυλίχθηκαν σε ποδοσφαιρικό στάδιο στο Κάϊρο, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, όταν εξαγριωμένοι οπαδοί όρμησαν στον αγωνιστικό χώρο, αμέσως μόλις ο διαιτητής της αναμέτρησης ακύρωσε ως οφσάϊντ, τέρμα της γηπεδούχου ομάδας Ζαμαλέκ, στην αναμέτρησή της με την Κλαμπ Αφρικέν, από την Τυνησία.

Οι ποδοσφαιριστές της Αιγυπτιακής ομάδας σχημάτισαν ανθρώπινη ασπίδα γύρω από τα μέλη του Τυνησιακού συλλόγου, για να τους προστατεψουν από το εξαγριωμένο πλήθος που τους πετροβολούσε.

Οι οπαδοί, εκτός ελέγχου, προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές στο στάδιο, ενώ από τη μήνη τους δεν γλίτωσαν και οι διαιτητές της αναμέτρησης, που χρειάστηκαν τη συνδρομή των δυνάμεων ασφαλείας για να διαφύγουν σώοι, από τον αγωνιστικό χώρο.

Η Κλαμπ Αφρικέν είχε νικήσει τη Ζαμαλέκ με 4-2, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα πριν από δύο εβδομάδες στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Αφρικανικού Τσάμπιονς Λιγκ. Το Σάββατο επικράτησε ξανά με σκορ 2-1. Ο αγώνας διεκόπη μετά την εισβολή των οπαδών της γηπεδούχου και το χάος που επικράτησε.

Οι Αιγύπτιοι σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, εξέφρασαν τη λύπη τους για τα επεισόδια και ζήτησαν συγνώμη από τους αντιπάλους τους.

Στις πρόσφατες λαϊκές εξεγέρσεις, κατά των πολυετών αντιδημοκρατικών καθεστώτων και στις δύο χώρες, που εκτυλίχθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα, οι δύο λαοί ήρθαν κοντά, υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλο. Και οι δύο απαλλάχθηκαν τελικά από προέδρους, που διατηρούνταν με ανελεύθερα και καταπιεστικά μέτρα στην εξουσία για δεκαετίες. Εν τούτοις φαίνεται πως η βόρειο-αφρικανική αντιπαλότητα στο ποδόσφαιρο παραμένει πάντα πιο ισχυρή.