Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία δύο ημέρες μετά τα δημοψηφίσματα στις περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, το αποτέλεσμα των οποίων ήταν υπέρ της αυτονομίας.

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters, τουλάχιστον επτά στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και επτά τραυματίστηκαν σε ενέδρα από ένοπλους φιλορώσους στην πόλη Κραματόρσκ.

Σύμφωνα με το υπουργείο μία φάλαγγα τεθωρακισμένων δέχθηκε τα πυρά των ενόπλων καθώς πλησίαζε γέφυρα της περιοχής. Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν από τα πυρά που δέχθηκαν τα οχήματά στα οποία επέβαιναν και οι υπόλοιποι τέσσερις κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών που επακολούθησε. 

Στο μεταξύ ένας επικεφαλής των φιλορώσων αυτονομιστών, ο αυτοανακηρυχθείς κυβερνήτης της επαρχίας Λουγκάνσκ Βαλέρι Μπολότοφ, τραυματίστηκε από σφαίρες.

«Άγνωστοι πυροβόλησαν με αυτόματα όπλα εναντίον ενός αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε ο Μπολότοφ. Έχασε πολύ αίμα, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή του», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπός του Βασίλ Νικίτιν.

Προς το παρόν η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή, ενώ ο Νικίτιν αρνήθηκε να πει σε ποιο νοσοκομείο νοσηλεύεται ο Μπολότοφ για λόγους ασφαλείας.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η επίθεση αυτή είναι η απάντηση του Κιέβου στο δημοψήφισμά μας», κατήγγειλε ο Νικίτιν.