Τουλάχιστον 13 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί μέσα σε ένα σπίτι, στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, όπου τους είχαν συγκεντρώσει δια της βίας ένοπλοι της φυλής Φουλάνι και μαχητές των πρώην ανταρτών Σελεκά, ανέφερε μια πηγή της χωροφυλακής από το Μπανγκί.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή ένοπλοι άνδρες που σχετίζονται με τους πρώην Σελεκά και μέλη της φυλής Φουλάνι επιτέθηκαν στο χωριό Ντισίκου της περιοχής Κάγκα Μπαντόρο, το περασμένο Σάββατο. "Καταδίωξαν και αιχμαλώτισαν ορισμένους κατοίκους, 13 εκ των οποίων μεταφέρθηκαν δια της βίας σε ένα σπίτι. Οι επιτιθέμενοι του έβαλαν φωτιά αφού προηγουμένως απέκλεισαν τις εξόδους".

Οι δράστες γάζωσαν με σφαίρες ένα από τα θύματα που προσπάθησε να βγει από το φλεγόμενο κτίριο πηδώντας από το παράθυρο. "Όλοι τους απανθρακώθηκαν από την πυρκαγιά", συνέχισε η πηγή αυτή διευκρινίζοντας ότι "πολλοί άλλοι κάτοικοι κατάφεραν να το σκάσουν και έφτασαν, τρομοκρατημένοι, στο Κάγκα Μπαντόρο όπου βρήκαν καταφύγιο στον καθεδρικό ναό της Αγίας Θηρεσίας".

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος των πρώην ανταρτών Σελεκά που ρωτήθηκε για την υπόθεση αυτή είπε ότι "δεν δρουν εδώ και πολύ καιρό" σε αυτήν την περιοχή, υποστηρίζοντας ότι οι δράστες ήταν Φουλάνι που ήθελαν να πάρουν εκδίκηση από τους χωρικούς και τους αντί-Μπαλακά (ομάδες αυτοάμυνας των χριστιανών της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας) επειδή τους κατέσχεσαν τα κοπάδια τους.

Οι μουσουλμάνοι αντάρτες Σελεκά κατέλαβαν την εξουσία στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία τον Μάρτιο του 2013 όμως φέτος τον Ιανουάριο ανατράπηκαν με τη σειρά τους. Η χώρα έχει βυθιστεί στο χάος και σε μια κρίση άνευ προηγουμένου. Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν δεχτεί επιθέσεις πολλά χωριά στα βόρεια και τα κεντρικά της χώρας, καθώς και ένα νοσοκομείο της μη κυβερνητικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Στο Κάγκα Μπαντόρο, σε συγκρούσεις μεταξύ των πρώην ανταρτών Σελεκά και των αντι-Μπαλακά έχουν σκοτωθεί συνολικά 13 άνθρωποι, εκ των οποίων οι δύο ήταν πολίτες.