Το δυστύχημα σε ανθρακορυχείο της Τουρκίας με εκατοντάδες θύματα έβαλε φωτιά στη γειτονική χώρα, με τους πολίτες να έχουν ξεσηκωθεί και να διαδηλώνουν στις μεγάλες πόλεις. 
 
Σε μια από αυτές τις διαδηλώσεις στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη οι διαδηλωτές επιτέθηκαν με κλωτσιές στο αυτοκίνητο που μετέφερε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και έσπασαν τα παράθυρα τριών οχημάτων της πρωθυπουργικής αυτοκινητοπομπής.
 
Κάτοικοι εκσφενδόνιζαν πέτρες και ξήλωσαν την πινακίδα από το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο φωνάζοντας «δολοφόνε» και «κλέφτη». Ένας πρωθυπουργικός σύμβουλος ωστόσο προκάλεσε σοκ με την πράξη του καθώς ο φωτογραφικός φακός τον απαθανάτισε να χτυπά με δυνατές κλωτσιές έναν διαδηλωτή.
 
Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, εκατοντάδες πολίτες αναδημοσίευσαν τη φωτογραφία και κατέκλυσαν το twitter με σχετικά ερωτήματα, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους και ζητώντας απαντήσεις από την κυβέρνηση.
 
Ωστόσο, δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί αν όντως ο άνθρωπος που χτυπά με μένος τον διαδηλωτή είναι ο σύμβουλος του Ερντογάν,Yusuf Yerkel ή κάποιος που του μοιάζει πολύ.
 
Τα περισσότερα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα μάλιστα θέτουν το ερώτημα γιατί ο σύμβουλος του πρωθυπουργού κρατά σιγή ιχθύος για το περιστατικό και δεν τοποθετείται.