Τη βαθιά της ανησυχία για την αναταραχή που επικρατεί στην Ουκρανία και τις επιβλαβείς επιπτώσεις που αυτή μπορεί να έχει στις ζωές των παιδιών εκφράζει η Unicef. 

«Γνωρίζουμε ότι παιδιά έχουν εμπλακεί σε βίαιες διαδηλώσεις, ενώ εξετάζουμε τα στοιχεία για τα παιδιά που σκοτώθηκαν, ή τραυματίστηκαν στην Οδησσό», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Η Uunicef καταδικάζει αυτές τις σοβαρές παραβιάσεις των δικαιωμάτων των παιδιών με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.

Οι έρευνες της οργάνωσης δείχνουν ότι έχει αυξηθεί η ζήτηση για ψυχο-κοινωνικές υπηρεσίες στα παιδιά, παράλληλα με την διακοπή της πρόσβασης στην εκπαίδευση και τις υπηρεσίες υγείας. Είναι επικίνδυνο και επιζήμιο για την υγεία και την ευημερία ενός παιδιού να γίνεται μάρτυρας ή να καταστρέφεται από τη βία. 

«Η unicef καλεί όλες τις πλευρές να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρηθούν οι υπηρεσίες συντήρησης για τα παιδιά και τις οικογένειές τους και να εξασφαλίσουν πως τα παιδιά δεν θα εμπλέκονται, ή χρησιμοποιούνται από εδώ και στο εξής σε διαδηλώσεις, ή θα γίνονται μάρτυρες φαινομένων βίας», καταλήγει η ανακοίνωση.