Η Μόσχα δεν έχει λάβει επίσημο αίτημα από τους φιλορώσους αυτονομιστές της επαρχίας του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία να την προσαρτήσει στη Ρωσική Ομοσπονδία μετά το δημοψήφισμα που διεξήχθη στην περιοχή την προηγούμενη Κυριακή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι δηλώσεις αυτές είχαν στόχο να καθησυχάσουν το Κίεβο και τη Δύση που φοβούνται ότι η Μόσχα θα επιχειρήσει να προσαρτήσει τις επαρχίες Ντονέτσκ και Λουχάνσκ, όπως έκανε με τη χερσόνησο της Κριμαίας μετά το δημοψήφισμα του Μαρτίου.

Όταν ρωτήθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αν η Ρωσία έχει λάβει αίτημα να προσαρτήσει την αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, ο Αλεξάντρ Λουκασέβιτς απάντησε: «Δεν έχω ενημερωθεί ότι έχουμε λάβει κάποιο επίσημο αίτημα».

Μετά τα δημοψηφίσματα στην ανατολική Ουκρανία στις 11 Μαΐου, ο επικεφαλής των φιλορώσων αυτονομιστών του Ντονέτσκ είχε δηλώσει: «Ζητάμε από τη Ρωσική Ομοσπονδία να εξετάσει το ενδεχόμενο της προσάρτησης (της περιοχής)».

Οι αυτονομιστές σ το γειτονικό Λουχάνσκ είχαν ανακοινώσει ότι ενδέχεται να διοργανωθεί ένα δεύτερο δημοψήφισμα σχετικά με την προσάρτηση της περιοχής στη Ρωσία.