Ο πρώην γερουσιαστής Μαρτσέλο Ντελ' Ούτρι, 73 ετών, πρόκειται να εκδοθεί στην Ιταλία από το Λίβανο την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότατα την Πέμπτη, σύμφωνα με πηγές των Αρχών του Λιβάνου.

Για την έκδοση φέρεται να απομένει μόνο το οριστικό «πράσινο φως» από τον πρόεδρο του Λιβάνου.

Ο Ντελ’ Ούτρι έχει καταδικασθεί αμετάκλητα από τον Άρειο Πάγο της Ιταλίας σε επτά χρόνια κάθειρξη για έξωθεν στήριξη της μαφίας.

Την 12η Απριλίου συνελήφθη στο Λίβανο, και η ιταλική Δικαιοσύνη αποφάσισε να κινήσει αμέσως τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την έκδοσή του από την Βηρυτό.

Ο πρώην γερουσιαστής ήταν επί σειρά ετών επιστήθιος φίλος και στενός συνεργάτης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ήταν ιδρυτικό στέλεχος του κόμματός του, του Forza Italia, ενώ εργάσθηκε επίσης στη διοίκηση του τηλεοπτικού και διαφημιστικού ομίλου του Μπερλουσκόνι.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του σε απεσταλμένο της εφημερίδας La repubblica, ο Ντελ’ Ούτρι είχε σημειώσει πως «θεωρεί ότι είναι πλέον πολιτικός κρατούμενος» και ότι «αν επιστρέψει στην Ιταλία θα ζητήσει να εκτίσει την ποινή του με προσφορά κοινωφελούς εργασίας, όπως ο Μπερλουσκόνι».

«Τον βασανίζουν εδώ και 20 χρόνια μόνο και μόνο επειδή υπήρξε συνεργάτης μου, δεν είναι φυγόδικος», σχολίασε ο κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας.