Αντάρτες που φέρονται να ανήκουν στην ισλαμιστική οργάνωση της Νιγηρίας Μπόκο Χαράμ επιτέθηκαν σε ένα κινεζικό εργοστάσιο στο βόρειο Καμερούν κοντά στην πόλη Ουάζα, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης σήμερα.

Η Ουάζα βρίσκεται 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Νιγηρία, κοντά στο δάσος Σαμπίσα που είναι προπύργιο της Μπόκο Χαράμ, η οποία έχει σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους στη διάρκεια της πενταετούς εξέγερσής της με σκοπό τη δημιουργία ενός ισλαμικού κράτους στη βόρεια Νιγηρία.

Το τεράστιο δάσος Σαμπίσα είναι κοντά στην περιοχή απ’ όπου οι ισλαμιστές αντάρτες απήγαγαν πριν περισσότερο από ένα μήνα περίπου 200 μαθήτριες.

Το κινεζικό κρατικό πρακτορείο Νέα Κίνα, επικαλούμενο κινέζους αξιωματούχος, μετέδωσε ότι άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν στο κινεζικό εργοστάσιο στο Καμερούν χθες Παρασκευή βράδυ τραυματίζοντας έναν άνθρωπο, ενώ 10 αγνοούνται.

Στο μεταξύ στο Παρίσι συναντώνται σήμερα ηγέτες της δυτικής Αφρικής με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, καθώς και με εκπροσώπους από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία σε μια προσπάθεια να καθοριστεί μια περιφερειακή στρατηγική εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης.