Ο πρώην διαπραγματευτής της Societe Generale Ζερόμ Κερβιέλ, ο οποίος αναμενόταν στη Γαλλία για να εκτίσει ποινή τριετούς φυλάκισης, ανακοίνωσε σήμερα στα γαλλο-ιταλικά σύνορα, όπου τον έφερε η περιήγησή του πεζή στην Ιταλία που ξεκίνησε με μία συνάντησή του με τον Πάπα, ότι θα παραμείνει στη χώρα περιμένοντας παρέμβαση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην υπόθεσή του.

Ο Ζερόμ Κερβιέλ, 37 ετών, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι θα περιμένει «στην ιταλική πλευρά (των συνόρων) την απάντηση του Φρανσουά Ολάντ» σε αίτηση που τού έχει διαβιβάσει για χορήγηση ασυλίας ως πρόσωπο που μπορεί να μιλήσει και να δώσει νέα στοιχεία για την υπόθεση που τον φέρνει αντιμέτωπο με την Societe Generale, την τράπεζα στην οποία εργαζόταν.

«Ας έρθουν να με πιάσουν, ας έρθουν να με πιάσουν», είπε απευθυνόμενος στην αστυνομία.

Δύο μήνες μετά την οριστική του καταδίκη για απάτη που προκάλεσε την απώλεια 4,9 δισεκατομμυρίων ευρώ στη Societe Generale, η γαλλική δικαιοσύνη τού έδωσε προθεσμία μέχρι αύριο το βράδυ για να παρουσιασθεί στην αστυνομία του Μαντόν.

Ο Ζερόμ Κερβιέλ, ο οποίος έχει μεταμορφωθεί σε μετανοημένο διώκτη ενός "ανήθικου" χρηματοπιστωτικού συστήματος, που παρουσιάζεται ως ο βολικός αποδιοπομπαίος τράγος ο οποίος χρησιμοποιήθηκε για να απαλλαγεί η διοίκηση της τράπεζάς του από τις ευθύνες της, έφθασε το απόγευμα στα ιταλο-γαλλικά σύνορα, όπου έγινε δεκτός από οπαδούς του.

"Περιμένω μία απάντηση από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στην επιστολή του δικηγόρου. "Καταλαβαίνει, αυτός που όλα τα καταλαβαίνερι, ότι δεν είμαι τίποτε στην υπόθεση αυτή, μόνο το θύμα του εχθρού του;", είπε αναφερόμενος στη δήλωση του Φρανσουά Ολάντ κατά τη διάρκεια της προκλογικής του εκστρατείας το 2012, σύμφωνα με την οποία "εχθρός του είναι το χρηματοοικονομικό σύστημα".