Στην περιοχή Κολοσσίου αναμένεται να γίνει το νέο γήπεδο της Λεμεσού, όπως δήλωσε μετά τη σύσκεψη στο Προεδρικό ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε τη Δευτέρα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ευρείας σύσκεψης με θέμα τη δημιουργία νέου σταδίου στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Βίκτωρα Παπαδόπουλο, λήφθηκε η απόφαση όπως το γήπεδο γίνει όπως έχει προγραμματιστεί και σχεδιαστεί και με βάση τις σχετικές άδειες που έχουν ήδη ληφθεί, στην περιοχή Κολοσσίου, όπου οι τρεις ομάδες Λεμεσού, Απόλλων, ΑΕΛ, Αρης, διαθέτουν γη.

Όλα πρέπει να ξεκαθαρίσουν εντός 30 ημερών

Το κράτος εντός 30 ημερών θα αναλάβει να εξετάσει ξανά το θέμα της μίσθωσης της συγκεκριμένης γης προς τα Σωματεία για να διευκολυνθεί η δημιουργία του γηπέδου.

Επίσης, θα εξεταστούν διάφορα θέματα που αφορούν την αξία της γης εκείνης ώστε να μελετηθεί το ενδεχόμενο αυτοχρηματοδότησης μέσω τραπεζών.

Το κόστος αναμένεται να φτάσει τα 15 εκ. ευρώ και το γήπεδο θα είναι χωρητικότητας 12 χιλιάδων θεατών.

Πρόσθεσε ότι μια Επιτροπή τεχνικών θα αναλάβει να επεξεργαστεί το κόστος της δημιουργίας του γηπέδου για να είναι όσο το δυνατόν πιο συμβατό το κόστος με τα σημερινά δεδομένα.

Επίσης, θα δημιουργηθεί Υπουργική Επιτροπή που μαζί με τον ΚΟΑ και  τεχνικές Υπηρεσίες για να εξετάσουν το όλο θέμα και θα αναζητηθεί χρηματοδότηση του έργου αυτού.

Στο μεταξύ, είπε, εντός 30 ημερών θα πρέπει να γίνουν και οι απαραίτητες συνεννοήσεις για τη συντήρηση του Τσιρείου σταδίου για την ασφάλεια του τα επόμενα τρία χρόνια μέχρις ότου γίνει το νέο στάδιο Λεμεσού.

Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι υπήρχε ήδη απόφαση για τη δημιουργία νέου γηπέδου και ότι θα επιχορηγείτο πλήρως από τον ΚΟΑ. 

«Η αξία του γηπέδου έφτανε τα 23 εκ. ευρώ. Τώρα αναζητούμε τρόπους μείωσης του κόστους», είπε ο κ. Παπαδόπουλος προσθέτοντας ότι το κόστος τώρα θα είναι περίπου 15 εκ. ευρώ.

Σημείωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν σαφής πως όλα αυτά θα πρέπει να αποφασιστούν εντός 30 ημερών.