Επιμέλεια: Bαγγέλης Βιτζηλαίος

Τα σχέδια των Ναζί για αντεπίθεση, σε περίπτωση ήττας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο δεν περιελάμβαναν κάποια βαρέα όπλα ή ειδικά άρματα μάχης, αλλά δηλητηριώδη λουκάνικα, σοκολάτες και καφέ, όπως αποκάλυψαν απόρρητα αρχεία της MI5, βρετανικής μυστικής υπηρεσίας.

Όπως γράφει η Daily Mail, η οργάνωση Werewolf, δίκτυο ναζιστών σαμποτέρ που είχε ως στόχο να δημιουργήσει το τέταρτο Ράιχ σε περίπτωση κατάρρευσης της αυτοκρατορίας του Χίτλερ, σχεδίαζε να αφήσει κουτιά στιγμιαίου καφέ και διάφορα φαγητά (όπως λουκάνικα), τα οποία θα έβρισκαν οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί στρατιώτες.

Άλλα "όπλα" που σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν, σύμφωνα με την αναφορά ήταν αναπτήρες με τοξικό αέριο, ενώ γυναίκες πράκτορες, εφοδιασμένες με "όπλα μικροβίων" κρυμμένα σε καθρεφτάκια, θα μόλυναν διοικητές των Συμμάχων.sausage

Στους στρατιώτες που συμμετείχαν στις βρετανικές δυνάμεις απαγορεύθηκε να φάνε κάθε είδους γερμανικό φαγητό και να καπνίσουν τσιγάρα κατά την είσοδό τους στη Γερμανία το 1945. Σύμφωνα με τα αρχεία της MI5, τέσσερις Γερμανοί πράκτορες συνελήφθησαν στη βόρεια Γαλλία το Μάρτη του ίδιου έτους αποκαλύπτοντας τα υπεράπω πάσης υποψίας "φονικά" όπλα των Ναζί.

Η πλευρά των Συμμάχων, πάντως, γνώριζε ότι ένας μυστικός πόλεμος, θα συνέχιζε να υπάρχει με τους Ναζί, οι οποίοι δε θα παρέδιδαν τόσο εύκολα τα όπλα.

 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η βρετανική μυστική υπηρεσία είχε ζητήσει την προσοχή των βρετανών στρατιωτών για μία ζώνη-όπλο που φόραγαν αξιωματικοί των Ναζί και με το πάτημα ενός κουμπιού τη μετέτρεπαν σε... πολυβόλο, ενώ είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για δηλητηριώδη τσιγάρα, εκρηκτικές παστίλιες, σκόνη με δηλητήριο, μεταξύ άλλων.beltgun

TAGS