Υπό πενθήμερη κράτηση τέθηκε με απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας 61χρονος σε σχέση με την υπόθεση μεταχειρισμένων οχημάτων ως καινούρια.

Το φαινόμενο των μεταχειρισμένων οχημάτων από τη Βρετανία τα οποία μεταπωλούνται στην Κύπρο κάνει ξανά την εμφάνισή του.

Η Αστυνομία αναζητεί, εξάλλου, και δεύτερο εισαγωγέα 54 ετών, για τον οποίο έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, μετά τη διαπίστωση ότι βρίσκεται στο εξωτερικό. Οι ύποπτοι κατηγορούνται για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και πλαστογραφία εγγράφων.

Εναντίον τους διερευνώνται υποθέσεις πλαστογραφίας εγγράφων, που αφορούν εγγραφές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ως καινούριων και μεταπώληση οχημάτων στο εξωτερικό, χωρίς να ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.

Οι έρευνες, που βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο τρίμηνο, κατέδειξαν ότι περισσότερες από 1.500 περιπτώσεις εγγραφής οχημάτων, που αφορούν την περίοδο 2006–2013, δεν έγιναν με τον ενδεδειγμένο τρόπο, ενώ εντοπίστηκαν ακόμα και περιπτώσεις παραποίησης στοιχείων. Τα οχήματα φαίνεται να εισάγονταν μεταχειρισμένα από το Ηνωμένο Βασίλειο και πωλούνταν στην Κύπρο ως καινούργια.

Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα οχήματα αυτά είχαν προηγουμένως εγγραφεί στη Βρετανία. Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, είπε ότι η δεύτερη πτυχή της εν λόγω υπόθεσης, αφορά την εισαγωγή οχημάτων από την εταιρεία του προσώπου το οποίο τελεί υπό κράτηση και την μεταπώληση τους στο εξωτερικό από τη δεύτερη εταιρεία του προσώπου που αναζητείται, χωρίς την ενημέρωση του Τμήματος Οδικών Μεταφορών και την καταβολή των σχετικών τελών. Ο Ανδρέας Αγγελίδης έκανε λόγο για σοβαρή υπόθεση με μεγάλο όγκο ανακριτικού έργου που πρέπει να εκτελεστεί, χωρίς να αποκλείονται περαιτέρω συλλήψεις.