Τουλάχιστον 12 στρατιώτες της Υεμένης σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν σε νέες συγκρούσεις με σιίτες αντάρτες Χούτι βόρεια της πρωτεύουσας Σαναά, ανέφερε σήμερα επίσημη πηγή των υπηρεσιών ασφάλειας. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν την Τρίτη το βράδυ μετά από μια επίθεση των ανταρτών εναντίον στρατιωτικού φυλακίου στην επαρχία Αμαράν στα βόρεια της χώρας, όπως ανέφερε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο αρχηγός των υπηρεσιών ασφαλείας της επαρχίας Μοχάμεντ Ταρεέγκ.

«Οι συγκρούσεις συνεχίζονται», ανέφερε ο Ταρεέγκ, προσθέτοντας ότι μεταξύ των ανταρτών Χούτι υπάρχει απροσδιόριστος αριθμός νεκρών. Οι Χούτι έχουν από την αρχή του χρόνου επεκτείνει την επιρροή τους από το μακρινό βορρά έως τις όμορες περιοχές στην πρωτεύουσα Σαναά, κερδίζοντας την υποστήριξη των τοπικών φυλών.

Υποστηρικτές της κυβέρνησης έχουν κατηγορήσει επανειλημμένως τους σιίτες αντάρτες, ότι επιζητούν την αποσταθεροποίηση της χώρας, όπου δρα επίσης η Αλ Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου, ένα από τα πιο επικίνδυνα παρακλάδια του τρομοκρατικού δικτύου. Ένας εκπρόσωπος των ανταρτών, ο Αλί Νάσερ μιλώντας επίσης στο Γερμανικό Πρακτορείο αρνήθηκε τις κατηγορίες για συμμετοχή των ανταρτών στις μάχες αναφέροντας ότι οι συγκρούσεις ήταν μεταξύ σκληροπυρηνικών σουνιτών ισλαμιστών και μιας φυλής που είναι προσκείμενη στους Χούτι.