Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Κύπρου, που συνεδρίασε στη Λάρνακα επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 χρόνων στην Daimelys -Alexandra Montroos, 26 χρόνων από την Ολλανδία, η οποία κατηγορείτο για εισαγωγή, κατοχή και κατοχή με σκοπό την προμήθεια 13 κιλών και 721 γραμμαρίων κάνναβης.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, η 26χρονη έφτασε στην Κύπρο από το Βουκουρέστι στις 11 Απριλίου 2014 και λόγω της παράξενης και ύποπτης συμπεριφοράς της τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση από τους άνδρες της Αστυνομίας στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, η νεαρή παρέλαβε μία αποσκευή, αλλά ανακόπηκε για έλεγχο από Τελωνειακό Λειτουργό και κατά τον ακτινοδιαγνωστικό έλεγχο φάνηκε ότι εντός της αποσκευής υπήρχαν ύποπτες συσκευασίες. Η 26χρονη δεν απάντησε στο ερώτημα των τελωνειακών κατά πόσον μετέφερε οτιδήποτε παράνομο, ενώ όταν της ζητήθηκε να ανοίξει την αποσκευή της είπε ότι δεν κρατούσε τα κλειδιά. Οι τελωνειακοί παραβίασαν την κλειδαριά όπου εντοπίστηκαν ανάμεσα σε ρούχα, λαδόκολλες, κάτω από τις οποίες υπήρχαν 14 πλαστικές συσκευασίες σφραγισμένες αεροστεγώς που όπως διαπιστώθηκε περιείχαν συνολικά 13 κιλά και 721 γραμμάρια ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης. Η 26χρονη ανέφερε στους αστυνομικούς ότι «τα ναρκωτικά ήταν για κάποιον άλλο».

Η νεαρή συνελήφθη από τους αστυνομικούς για τα αυτόφωρα αδικήματα της εισαγωγής ναρκωτικών, κατοχής και κατοχής με σκοπό την προμήθεια. Σε κατάθεση η 26χρονη ανέφερε ότι μετέφερε τα ναρκωτικά από το Αμστερνταμ στο Βουκουρέστι και ακολούθως στην Κύπρο. Ανέφερε ότι τα ναρκωτικά τα παρέλαβε στην ίδια αποσκευή την οποία μετέφερε στη Κύπρο από ένα γνωστό της και για τη μεταφορά θα λάμβανε ως αμοιβή το ποσό των 7 χιλιάδων ευρώ, χίλια ευρώ προκαταβολή και τις υπόλοιπες έξι χιλιάδες με την παράδοση των ναρκωτικών. Ανέφερε ακόμα ότι θα μετέφερε τα ναρκωτικά σε ένα ελληνικό νησί και ότι τέτοιου είδους αδικήματα δεν ήταν σοβαρά. Παραδέχθηκε επίσης ότι γνώριζε πως η αποσκευή θα περιείχε καλής ποιότητας κάνναβη και της αναφέρθηκε πως με την άφιξη της στο αεροδρόμιο Λάρνακας  θα την περίμενε ένα ταξί για να την μεταφέρει σε άγνωστο της πρόσωπο στο οποίο θα παρέδιδε τα ναρκωτικά.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της 26χρονης ανέφερε ενώπιον του Κακουργιοδικείου ότι η πελάτισσα του είχε ανάγκη από λεφτά αφού ήταν άνεργη και είχε 5 ετεροθαλή αδέλφια. Είπε ακόμα ότι η νεαρή είχε τελειώσει τη Νοσηλευτική στη χώρα της, έκανε ειδικότητα και έψαχνε για δουλειά για αρκετό διάστημα. Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Λάρνακας Νικόλαος Σάνδης στην απόφαση του ανέφερε ότι υπάρχει η αναγκαιότητα επιβολής ανατρεπτικών ποινών στη μάστιγα που λέγεται ναρκωτικά, ενώ υπάρχει και η αναγκαιότητα για προστασία της κοινωνίας.

Ανέφερε επίσης ότι λήφθηκαν υπόψη τα στοιχεία που παρουσίασε στο Δικαστήριο ο συνήγορος υπεράσπισης, όπως η ηλικία και η συνεργασία της με την Αστυνομία, αλλά παραμένει το γεγονός είναι ότι «βάσει ανταλλάγματος προσπάθησε να διασπείρει το θάνατο στο νησί μας και θα έπρεπε να ζυγίσει καλύτερα τις επιπτώσεις των πράξεων της στη διασπορά των ναρκωτικών».
Τελικά το Κακουργιοδικείο επέβαλε στη 26χρονη ποινή  φυλάκισης 12 χρόνων για την κατηγορία της εισαγωγής ναρκωτικών, καμία ποινή στη δεύτερη κατηγορία για κατοχή και ποινή 12 χρόνων στην τρίτη κατηγορία για κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια. Οι δύο ποινές συντρέχουν.