Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Τενεσί να επαναφέρει την ηλεκτρική καρέκλα για την εκτέλεση των θανατοποινιτών, προσπαθώντας έτσι να αντοποκριθεί στην πανεθνική έλλειψη φαρμάκων έγχυσης για τους καταδικασθέντες σε θάνατο.

Ο ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης Μπιλ Χάσλαμ, υπέγραψε την Πέμπτη ένα νομοσχέδιο που επιτρέπει στο κράτος να χρησιμοποιεί την ηλεκτρική καρέκλα στους θανατοποινίτες, σε περίπτωση που δεν είναι σε θέση να λάβουν τη θανατηφόρο ένεση, η οποία γίνεται όλο και πιο σπάνια εξαιτίας του ευρωπαϊκού μποϊκοτάζ στις πωλήσεις του φαρμάκου για εκτελέσεις.

Το Τενεσί είναι το πρώτο κράτος που θεσπίζει νόμο για την επαναφορά της ηλεκτρικής καρέκλας, χωρίς το δικαίωμα επιλογής των κρατουμένων, δήλωσε ο Ρίτσαρντ Ντίτερ, εκτελεστικός διευθυντής του Κέντρου Πληροφόρησης για τη θανατική ποινή, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που αντιτίθεται στις εκτελέσεις.

«Υπάρχουν κράτη που επιτρέπουν στους τρόφιμους την επιλογή» δήλωσε ο Ντίτερ.Εντύπωση προκαλεί πάντως η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Βάντερμπιλτ που ήρθε στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα και διαπιστώνει πως το 56% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στο Τενεσί, υποστηρίζουν τη χρήση της ηλεκτρικής καρέκλας, ενώ το 37% είναι εναντίον.