Ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ θα συναντηθεί την Τετάρτη με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, μαζί με τους ηγέτες της Γεωργίας και της Μολδαβίας, ανακοίνωσε σήμερα μια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Ο Γιατσενιούκ, ο πρωθυπουργός της Γεωργίας Ιρακλί Γκαριμπασβίλι και ο ομόλογός τους της Μολδαβίας Γιούριε Λεάνκα θα δειπνήσουν με την Μέρκελ και θα συζητήσουν για την κατάσταση στην περιοχή, δήλωσε η Κριστιάνε Βιρτς, μια αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου τις γερμανικής κυβέρνησης.

«Οι (προεδρικές) εκλογές στην Ουκρανία φυσικά θα παίξουν ρόλο» σε αυτές τις συζητήσεις, πρόσθεσε η Βιρτς. Εξάλλου στο θέμα αυτό θα αναφερθούν την προηγουμένη οι ηγέτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες για μια άτυπη σύνοδο κορυφής.

Το Βερολίνο θεωρεί τις εκλογές της Κυριακής στην Ουκρανία ως ένα σημαντικό βήμα προς τη σταθεροποίηση της χώρας.

Εξάλλου σήμερα η Μέρκελ ζήτησε από τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να αναγνωρίσει την εκτίμηση που θα κάνει ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) όσον αφορά τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας αυτής.