Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιδρομή που πραγματοποίησαν στη διάρκεια της νύκτας δεκάδες μαχητές της αλ-Κάιντα εναντίον κυβερνητικών κτιρίων και στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη Σεγιούν, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη νοτιοανατολική επαρχία Χαντραμούτ της Υεμένης, δήλωσαν τοπικός αξιωματούχος και κάτοικοι.

Οι μαχητές έβαλαν στόχο τις κύριες θέσεις του στρατού, το αρχηγείο της τοπικής αστυνομίας και τραπεζικά καταστήματα και κατέλαβαν για λίγο μερικά από τα κτίρια αυτά, πριν αποσυρθούν το πρωί, είπαν οι ίδιες πηγές.

Η αλ-Κάιντα έχει πραγματοποιήσει πολλές επιθέσεις ανταρτοπόλεμου αφότου ο υεμενιτικός στρατός την απώθησε τον περασμένο μήνα από τα οχυρά της στις επαρχίες Αμπιάν και Σάμπουα, επίσης στο νότο.

Οι αραβικές χώρες του Κόλπου και οι ΗΠΑ εκφράζουν ανησυχίες για τη βία στη σύμμαχο της Δύσης Υεμένη, γείτονα της Σαουδικής Αραβίας, σημαντικής εξαγωγού πετρελαίου και εστίας μιας από τις πιο δραστήριες πτέρυγες της αλ-Κάιντα.

Οι μαχητές έφθασαν με 15 ημιφορτηγά από ερημικές περιοχές έξω από τη Σεγιούν και προχώρησαν σε επιθέσεις σε διάφορα κυβερνητικά κτίρια, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας. Χρησιμοποίησαν παγιδευμένα οχήματα, αντιαρματικές ρουκέτες και πολυβόλα.

"Ήθελαν να καταλάβουν την πόλη και να την ελέγξουν", δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί.

Ο αξιωματούχος ανέβασε τον απολογισμό των νεκρών μεταξύ των μαχητών σε 20, λέγοντας πως πήραν μαζί τους 18 πτώματα. Πέντε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν επίσης κατά τις συγκρούσεις, πρόσθεσε.