Στον διορισμό της Πρέσβεως Μάρας Μαρινάκη ως Γενικής Διευθύντριας Διεθνών και Πολυμερών Θεμάτων της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης της ΕΕ αναφέρονται τα κοινοτικά ενημερωτικά δελτία Agence Europe και European Voice.

Όπως αναφέρει η Agence Europe, με δήλωση της η Ύπατη Εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Κάθριν Άστον τόνισε ότι η πλούσια εμπειρία της κ. Μαρινάκη ως διπλωμάτη ήταν η βάση για την επιλογή της στη θέση αυτή, στην οποία θα ασχοληθεί με θέματα όπως ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η μη διάδοση των πυρηνικών όπλων.

Η κ. Μαρινάκη, η οποία είναι Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΑΣΕ (Βιέννη), έχει εργαστεί στο παρελθόν στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ, καθώς και στην Ουάσινγκτον, το Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και τη Βιέννη.

 Όπως σημειώνει, εξάλλου, και η διαδικτυακή πύλη European Voice, σε σχετικό της άρθρο με τίτλο: «Η Άστον ολοκληρώνει τη στελέχωση της Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης», η κ. Μαρινάκη αποτελεί τη μοναδική γυναίκα σε επίπεδο Διευθύνοντα Συμβούλου στην ΕΥΕΔ, ενώ είναι η πρώτη Ελληνίδα διπλωμάτης που αναλαμβάνει υψηλή θέση στη νέα Υπηρεσία.