Ένας άνδρας συνελήφθη από την αστυνομία ως ύποπτος για τη δολοφονία τριών ανθρώπων στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών, ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Belga. 

"Υπήρχε ένα πρόσωπο που έφυγε από τον τόπο (του εγκλήματος) με το αυτοκίνητό του. Το εντοπίσαμε και το συλλάβαμε. Όμως δεν γνωρίζουμε εάν έχει κάποια σχέση με τα γεγονότα", είπε μια εκπρόσωπος της εισαγγελίας διευκρινίζοντας ότι ο συλληφθείς "θεωρείται ύποπτος". 

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Έλιο Ντι Ρούπο, που δήλωσε "σοκαρισμένος" από τη σφαγή στο μουσείο, τόνισε απόψε ότι οι Βέλγοι είναι "ενωμένοι και αλληλέγγυοι". "Η χώρα μας και όλοι οι Βέλγοι, όποια κι αν είναι η γλώσσα τους, η καταγωγή τους ή οι πεποιθήσεις τους, είναι ενωμένοι και αλληλέγγυοι απέναντι σε αυτήν την αποκρουστική επίθεση σε έναν εβραϊκό πολιτιστικό χώρο". 

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια "για να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δράστες" του εγκλήματος. 

Το "φρικτό μακελειό", όπως το χαρακτήρισε, καταδίκασε και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της χώρας του στο Βέλγιο. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ολάντ "εκφράζει την αλληλεγγύη της Γαλλίας στον βελγικό λαό" και απευθύνει τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων.