Ένα σκάφος του ιταλικού ναυτικού εντόπισε και διέσωσε 435 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και 264 παιδιά, κυρίως από τη Συρία και την Αίγυπτο, που προσπαθούσαν να διασχίσουν τη Μεσόγειο με ένα σαπιοκάραβο, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές. 

Η διάσωση των παράνομων μεταναστών έγινε το απόγευμα της Παρασκευής και είναι η τελευταία σε μια κατά τα φαινόμενα ατελείωτη σειρά, καθώς η χρόνια κρίση στη νότια Μεσόγειο φέτος έχει κορυφωθεί. 

Από τις αρχές του έτους τουλάχιστον 34.800 άνθρωποι έχουν περάσει από τη Βόρεια Αφρική στην Ευρώπη ενώ το 2013, στο σύνολο της χρονιάς οι παράνομοι μετανάστες έφτασαν τους 43.000. Αυτό σημαίνει ότι φέτος ενδέχεται να ξεπεραστεί ο αριθμός ρεκόρ των 60.000 ανθρώπου που επιχείρησαν τον επικίνδυνο διάπλου το 2011, τη χρονιά που ξέσπασε η Αραβική Άνοιξη. 

Οι σχεδόν καθημερινές αφίξεις παράνομων μεταναστών στη νότια Ιταλία έχουν αναχθεί σε προεκλογικό ζήτημα των ευρωεκλογών που ολοκληρώνονται αύριο, καθώς η Ρώμη ζητά μεγαλύτερη βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.