Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το Σάββατο στην πόλη Τζος της κεντρικής Νιγηρίας, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία για τη Διαχείριση Κρίσεων (NEMA).

«Έγινε μια έκρηξη στην πόλη Τζος» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο Μάνζο Ιεζεκιήλ, εκπρόσωπος της NEMA, προσθέτοντας ότι η υπηρεσία του δεν γνωρίζει τα αίτια της έκρηξης ούτε εάν υπάρχουν θύματα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπος του κυβερνήτη της πολιτείας όπου βρίσκεται η πόλη Τζος, η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 21:30 τοπική ώρα (23:30 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας).

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν όμως στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι η έκρηξη προήλθε από μια προφανώς αποτυχημένη επίθεση αυτοκτονίας. Ο δράστης είχε ως στόχο μια ανοιχτή συγκέντρωση ανθρώπων οι οποίοι παρακολουθούσαν τον ποδοσφαιρικό αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο βομβιστής που είναι νεκρός πλησίασε την περιοχή αλλά απέτυχε στην επίθεση καθώς το αυτοκίνητο που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη νωρίτερα, είπε ο Μοχάμεντ Σίτου, ένας τοπικός δημοσιογράφος που ήταν στην περιοχή της έκρηξης. 

Η επίθεση αυτή έγινε μόλις τέσσερις ημέρες μετά από τη διπλή βομβιστική επίθεση που σκότωσε τουλάχιστον 118 ανθρώπους σε αγορά της ίδιας πόλης.