Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα. 

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου κάλεσε τους ψηφοφόρους να στείλουν μήνυμα στην Ευρώπη ότι η Κύπρος, με τη σημερινή της ψήφο στις ευρωεκλογές, σφραγίζει την πορεία σωτηρίας και σταθεροποίησης της χώρας.

Μιλώντας μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο κ. Νεοφύτου τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να λάβει το μήνυμα ότι οι Κύπριοι πολίτες είναι αποφασισμένοι να νοικοκυρέψουν το κράτος και να φτιάξουν μια καλύτερη πατρίδα.

Από το σημερινό αποτέλεσμα των εκλογών αναμένεται να καταφανεί ο βαθμός αποδοχής του έργου που ανέλαβε ο ΔΗΣΥ, ως κυβέρνηση, να φέρει εις πέρας το μνημονιακό πρόγραμμα αναπροσαρμογής.

Όλες οι δημοσκοπήσεις φέρουν το ΔΗΣΥ να εξασφαλίζει περίπου το ένα τρίτο των ψήφων, με μεγάλη διαφορά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι στις δύσκολες συνθήκες που περνά η κοινωνία οι ευρωεκλογές έχουν ξεχωριστή σημασία, όπως σημασία έχει οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές να είναι ικανοί, άξιοι, με κύρος, και με διεθνή και ευρωπαϊκή αναγνώριση ώστε να μπορέσουν να δώσουν τις μάχη για μια καλύτερη και αλληλέγγυη Ευρώπη, που θα στέκεται δίπλα στην Κύπρο και θα σέβεται τον αγώνα της για εθνική επιβίωση και οικονομική επανόρθωση.

«Ζητούμε και απαιτούμε από την Ευρώπη να διορθώσει τα λάθη της, γιατί εκτός από τα δικά μας λάθη πληρώσαμε και λάθη της Ευρώπης,» ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ.