current views are: 1

26 Μαΐου 2014
Δημοσίευση02:01

Ο Πάπας Φραγκίσκος για την επίλυση του μεσανατολικού: Προσευχηθείτε για την ειρήνη

Τη διάθεσή του να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους για την επίλυση του μεσανατολικού, εξέφρασε ο πάπας Φραγκίσκος.

Δημοσίευση 02:01’
αρθρο-newpost

Τη διάθεσή του να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους για την επίλυση του μεσανατολικού, εξέφρασε ο πάπας Φραγκίσκος.

Τη διάθεσή του να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους για την επίλυση του μεσανατολικού, εξέφρασε ο πάπας Φραγκίσκος.

Ο πάπας Φραγκίσκος από την πλατεία των Μάγων στη Βηθλεέμ, απέναντι από τη βασιλική της Γεννήσεως, απηύθυνε έκκληση στους προέδρους του Ισραήλ , Σιμόν Πέρες, και των Παλαιστινίων, Μαχμούντ Αμπάς να προσευχηθούν μαζί με του και να ζητήσουν από τον Θεό το δώρο της ειρήνης.

Ο Φραγίσκος, ο οποίος μιλούσε μετά την Θεία Λειτουργία, δήλωσε ότι προσφέρει στους δύο προέδρους την κατοικία του στο Βατικανό . «Να οικοδομήσεις την ειρήνη είναι δύσκολο, αλλά να ζήσεις χωρίς αυτήν είναι ανεπίτρεπτο», τόνισε ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος θέτει το Βατικανό στη διάθεση των δύο χωρών για να ξεπεραστούν οι διαφορές και να επικρατήσει η ειρήνη και η αρμονική συμβίωση στον τόπο όπου γεννήθηκε, μαρτύρησε και αναστήθηκε ο Χριστός.

Η εξαγγελία του πάπα προκάλεσε θερμές επιδοκιμασίες από χιλιάδες πιστούς, οι οποίοι παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία, ενώ και οι πρώτες αντιδράσεις των ΜΜΕ είναι θετικές.

Οι εκδηλώσεις αγάπης των ανθρώπων προς το πρόσωπο του πάπα, ο οποίος μετακινείται με ανοικτό αυτοκίνητο, είναι πάρα πολύ θερμές. Ο. Φραγκίσκος , πριν αναχωρήσει για τα Ιεροσόλυμα, θα συναντήσει παιδιά Παλαιστινίων προσφύγων.


σχετικα αρθρα