Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα διορίσει επόμενο Ευρωπαίο Επίτροπο έναν Συντηρητικό πολιτικό, ο οποίος θεωρείται μετριοπαθής ευρωσκεπτικιστής, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα.

Ο Άντριου Λάνσλεϊ, πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, θα είναι ο επόμενος εκπρόσωπος της χώρας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφέρει δημοσίευμα των Sunday Times, επικαλούμενο ανώτατη κυβερνητική πηγή.

Ο 57χρονος Λάνσλεϊ, πρώην υπουργός Υγείας, θεωρείται ένας υποψήφιος που θα είναι αποδεκτός και από τον κυβερνητικό εταίρο του Κάμερον, τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες.

Ο Νικ Κλεγκ, ηγέτης των Φιλελευθέρων Δημοκρατών, έχει δηλώσει ότι θα ασκήσει βέτο στον διορισμό οποιουδήποτε θεωρήσει υπερβολικά ευρωσκεπτικιστή.

Οι Sunday Times αναφέρουν ότι ο Λάνσλεϊ είναι ένας μετριοπαθής ευρωσκεπτικιστής, ο διορισμός του οποίου θα ικανοποιήσει τόσο τον Κλεγκ όσο και την ευρωσκεπτικιστική πτέρυγα του κόμματος του Κάμερον.

Η θητεία της παρούσας Επιτροπής λήγει στα τέλη Οκτωβρίου. Μία νέα ομάδα από 28 Επιτρόπους--μία για την κάθε χώρα μέλος της ΕΕ--διορίζεται κάθε πέντε χρόνια.