Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν τα αποτελέσματα των πρώτων exit polls των ευρωεκλογών στη Ρουμανία οι παρευρισκόμενοι στα κεντρικά γραφεία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD), με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος και πρωθυπουργό της χώρας Βίκτορ Πόντα, τον επίτιμο πρόεδρο Ίον Ιλιέσκου και τον εκτελεστικό πρόεδρο Λίβιου Ντράγκνεα.

«Το 43% είναι ένα αποτέλεσμα που δείχνει ότι οι πολίτες εκτιμούν τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας, που δείχνει πως ήταν μια καλή προεκλογική εκστρατεία. Λυπάμαι για το PNL. Αυτό (το αποτέλεσμα) δείχνει ότι έκανε λάθος με την αποχώρησή του από το USL. Οι πολίτες το τιμώρησαν [...] Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό του PSD την τελευταία περίοδο» δήλωσε ο Λίβιου Ντράγκνεα, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εθνικού Φιλελεύθερου Κόμματος (PNL) Κριν Αντονέσκου ευχαρίστησε όλους τους ψηφοφόρους του κόμματός του, που έφεραν εις πέρας μια δύσκολη, όπως τόνισε, προεκλογική εκστρατεία, από την οποία ο ίδιος εκτιμά ότι το PNL βγήκε ισχυρότερο.

«Ήταν μια ιδιαίτερη προεκλογική εκστρατεία, που ενίσχυσε το κόμμα μας [...] Το PNL ήταν υπήρξε, όπως ποτέ πριν, στο επίκεντρο όλων των επιθέσεων και αντιξοοτήτων. Παρ' όλα αυτά, το PNL διεξήγε μια δίκαιη και σοβαρή προεκλογική εκστρατεία» σημείωσε -μεταξύ άλλων- ο κ. Αντονέσκου, ο οποίος επιφυλάχθηκε να αναλύσει εις βάθος το εκλογικό αποτέλεσμα αργότερα απόψε ή αύριο το πρωί.

Σύμφωνα με τα exit polls, η εκλογική συμμαχία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, της Εθνικής Ένωσης για την Πρόοδο της Ρουμανίας και του Συντηρητικού Κόμματος (PSD-UNPR-PC) φαίνεται να συγκεντρώνει σχεδόν το 43% των ψήφων και στη δεύτερη θέση έρχεται το PNL με περίπου 14%.