Το σύνολο των καναδικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ), έντυπων και ηλεκτρονικών, ασχολείται με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, με ιδιαίτερη κάλυψη και αναφορές στην άνοδο των ευρωσκεπτικιστών και ακροδεξιών κομμάτων, προβάλλοντας με φωτογραφίες και ρεπορτάζ την περίπτωση του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία και της Μαρίν Λεπέν.

Τα βασικά σημεία της κάλυψης των καναδικών ΜΜΕ επικεντρώνονται στην υπερίσχυση του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία με ποσοστό 25% και στις δηλώσεις της κ. Λεπέν περί μαζικής απόρριψης της ΕΕ, στην επικράτηση του κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, υπό τον Νάιτζελ Φάρατζ, στο ποσοστό 20% που κατέλαβε το κόμμα της άκρας δεξιάς (FPO) στην Αυστρία, στο Λαϊκό Κόμμα της Δανίας το οποίο κατέκτησε την πρώτη θέση και στην πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, το οποίο χαρακτηρίζεται ως επικριτικό απέναντι στα επιβληθέντα μέτρα λιτότητας και ευρωσκεπτικιστικό.

Επιπλέον, σε σχέση με την Ελλάδα η έγκριτη εφημερίδα Globe and Mail αναφέρει ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει την αμφισβήτηση της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, η οποία, όπως τονίζεται, διαθέτει πλειοψηφία μόλις δύο εδρών στην τρέχουσα Βουλή. Παρατίθενται επίσης δηλώσεις του Δρ Γιώργου Τζογόπουλου από το ΕΛΙΑΜΕΠ σύμφωνα με τον οποίο το εκλογικό αποτέλεσμα είναι τέτοιο που δε συνιστά κίνδυνο για την κυβέρνηση συνεργασίας του κ. Σαμαρά. Σημειώνει ακόμη ότι «ναι ήταν μία νίκη (σ.σ. για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ), αλλά όχι μία εντυπωσιακή νίκη» και προσθέτει ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δείχνει ότι «οι Έλληνες είναι περισσότερο ή λιγότερο διχασμένοι σε ομάδες είτε υπέρ είτε κατά της λιτότητας».