Η αμερικανική αεροναυπηγική εταιρία Μπόινγκ πρότεινε χθες Δευτέρα την διεξαγωγή ελέγχων για τη μηχανική αντοχή του μετάλλου σε ορισμένα από τα αεροσκάφη της τύπου 737 μετά τη ρωγμή που σχηματίστηκε, εν πτήσει, στην άτρακτο αεροσκάφους την περασμένη εβδομάδα.

Σε ανακοίνωσή της, η Boeing αναφέρει ότι θα εκδώσει κατάλογο με οδηγίες συντήρησης, στον οποίο θα συνιστά επιθεωρήσεις για τυχόν ρωγμές στην άτρακτο του συγκεκριμένου μοντέλου της.

Αεροσκάφος της χαμηλού κόστους εταιρίας Southwest Airlines, το οποίο εκτελούσε πτήση από το Φίνιξ της Αριζόνας στο Σακραμέντο της Καλιφόρνιας, πραγματοποίησε την Παρασκευή αναγκαστική προσγείωση όταν σχηματίστηκε ρωγμή πλάτους ενός μέτρου στην άτρακτό του.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Boeing, Μαρκ Μπέρτελ, οι έλεγχοι συνιστώνται για τους εξής τύπους αεροσκαφών: 737-300, 737-400 και 737-500.

Μέχρι χθες Δευτέρα, η αεροπορική εταιρία Southwest είχε ήδη πραγματοποιήσει ελέγχους σε 60 από τα αεροσκάφη της, τύπου 737-300 και 57 από αυτά τα έστειλε για συντήρηση, δήλωσε η εκπρόσωπός της Λίντα Ράδερφορντ στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

Η εταιρία ακύρωσε 600 πτήσεις της που ήταν προγραμματισμένες για το σαββατοκύριακο και 70 για χθες Δευτέρα μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι ασφαλείας.