Ο γιός του Οσάμα Μπιν Λάντεν, Ομάρ, ισχυρίζεται ότι έλαβε πρόσκληση από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο τις τελευταίες μέρες της θητείας του, σε μια ύστατη προσπάθεια να βρει τα ίχνη του πιο περιζήτητου τρομοκράτη παγκοσμίως, γράφει η Telegraph.

Ο Ομάρ Μπιν Λάντεν, τέταρτος γιός του ηγέτη της Αλ Κάιντα, ανέφερε ότι δέχθηκε την επίσκεψη ανθρώπων του Λευκού Οίκου τον Ιανουάριο του 2009 στο σπίτι του στην Ντόχα, πρωτεύουσα του Κατάρ.

"Με κάλεσαν να τους ακολουθήσω στο Λευκό Οίκο και μου είπαν ότι θα με προστάτευαν και θα με βοηθούσαν σε περίπτωση που τους έδινα πληροφορίες για το πού βρίσκεται ο πατέρας μου" είπε ο 29χρονος στην ισπανική εφημερίδα La Vanguardia,

Ο Ομάρ Μπιν Λάντεν, σεβόμενος τη σχέση του με τον πατέρα του αρνήθηκε παρά το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις, όπως είπε, "διαφωνεί με μερικές ιδέες του".

Ο γιος του ηγέτης της Αλ Κάιντα, πάντως, παραδέχθηκε ότι δεν είχε επαφή με τον πατέρα του για σχεδόν μία δεκαετία, αφότου αποχώρησε από τα βουνά Τόρα Μπόρα του Αφγανιστάν, πολύ πριν από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο Ομάρ Μπιν Λάντεν νυμφεύθηκε μία Βρετανίδα (φωτό), κατά 25 χρόνια μεγαλύτερή του, η οποία ασπάστηκε το Ισλάμ και άλλαξε το όνομά της από Τζέιν Φέλιξ-Μπρόουν σε Ζάινα. Ο χωρισμός πάντως ήρθε το καλοκαίρι του 2010, τρία χρόνια μετά το γάμο τους, αφού διαγνώσθηκε σε αυτόν σχιζοφρένεια.

Ο Ομάρ Μπιν Λάντεν ανέφερε, πάντως ότι δεν γνωρίζει πού είναι ο πατέρας του αλλά νομίζει ότι είναι ζωντανός. Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αρνήθηκε να σχολιάσει την εν λόγω είδηση, αφού πρόκειται για υπόθεση της "προηγούμενης ηγεσίας".