Σφοδρή επίθεση εναντίον της ηγεσίας του Δημοκρατικού Κόμματος, για απώλεια σημαντικών ποσοστών στις Ευρωεκλογές της Κυριακής, εξαπέλυσε ο τέως πρόεδρος του κόμματος Μάριος Καρογιάν. Ο κ. Καρογιάν, που έχασε από το Νικόλα Παπαδόπουλο τον περασμένο Δεκέμβριο, κατηγόρησε τη νέα ηγεσία του ΔΗΚΟ, για σύνδρομα διαχωρισμών και αποκλεισμών που πλήττουν την ενότητα του κόμματος, καλώντας την να αλλάξει κατεύθυνση.

Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου, ο κ. Καρογιάν εξέφρασε έντονη ανησυχία για την αύξηση της αποχής στις Ευρωεκλογές, ιδιαίτερα στα κόμματα του κέντρου και ειδικότερα στο ΔΗΚΟ, τα ποσοστά του οποίου, όπως ανέφερε, είναι από τα μικρότερα που καταγράφηκαν ποτέ στην ιστορία του.

«Το γεγονός και μόνο, ότι το ΔΗΚΟ έχασε το ένα τέταρτο των ψήφων που πήρε στις προηγούμενες Ευρωεκλογές, λέει πάρα πολλά» είπε ο κ. Καρογιάν, που επίσης ανέφερε, πως το κόμμα δεν κατάφερε να πάρει ούτε ένα ψήφο πέραν των εγγεγραμμένων μελών του.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Καρογιάν, η εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου είπε, ότι η ανάλυση και η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των ευρωεκλογών θα γίνει στις αμέσως προσεχείς ημέρες, στα συλλογικά όργανα του κόμματος.

Όλα τα στελέχη του κόμματος, είπε, είτε συμμετείχαν ενεργά στην προεκλογική προσπάθεια είτε όχι, θα έχουν τη δυνατότητα να εκθέσουν τις απόψεις τους, να ασκήσουν κριτική και να καταθέσουν τις προτάσεις τους.