Οι αστυνομικοί στη Νέα Υόρκη θα φέρουν μαζί τους αντίδοτο κατά της υπερβολικής χρήσης ηρωίνης σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η ανησυχητική αύξηση των ποσοστών θανάτων ηρωινομανών τα τελευταία χρόνια, ανακοίνωσαν οι αρχές. 

Ο γενικός εισαγγελέας Ερικ Σνάιντερμαν χαρακτήρισε "εντυπωσιακά αποτελεσματική" την εφαρμογή του αντιδότου σε άλλες περιοχές κι είπε ότι "θα σώσει ζωές". 

Η αγορά των 20.000 συσκευασιών ναλοξόνης θα χρηματοδοτηθεί από περιουσιακά στοιχεία που έχουν κατασχεθεί.
Αξιωματούχοι της πόλης ανακοίνωσαν ότι κατά το διάστημα 2010-12 οι θάνατοι από υπερβολική δόση του συγκεκριμένου ναρκωτικού αυξήθηκαν κατά 71%. 

Οι συσκευασίες κοστίζουν 60 δολάρια έκαστη και περιλαμβάνουν δύο σύριγγες και δύο συσκευές εισπνοής με ναλοξόν με διάρκεια ζωής δύο χρόνια. 

Το κράτος θα αποδεσμεύσει περίπου 1,2 εκατομμύρια δολάρια από κατασχέσεις για να χρηματοδοτήσει την αγορά των συσκευασιών. 

Ο γενικός εισαγγελέας δήλωσε ότι οι συσκευασίες αυτές έσωσαν 563 ζωές τον περασμένο χρόνο στην κομητεία Σάφολκ της Νέας Υόρκης. 

Παρεμφερές πρόγραμμα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο Κουίνσι της Μασαχουσέτης.
Από το φθινόπωρο του 2010, η αστυνομία έχει κάνει χρήση των συσκευασιών 221 φορές κι έχει επιτυχώς αντιμετωπίσει 211 κρούσματα υπερβολικής δόσης ηρωίνης.