Οι έντυπες εκδόσεις των εφημερίδων του έχουν μπροστά τους «πολλές, πολλές δεκαετίες ζωής» υποστήριξε ο Αυστραλός μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοχ

Την αισιοδοξία του αυτή τη στηρίζει στο γεγονός ότι, μόνο στην Αυστραλία οι εφημερίδες του πουλούν 15 εκατομμύρια φύλλα την εβδομάδα και συνολικά μαζί με τις ψηφιακές τους εκδόσεις φθάνουν στο 86% των Αυστραλών άνω των 14 ετών! 

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας News Corp, Ρόμπερτ Τόμσον, υποστήριξε πως όλες οι έρευνες δείχνουν ότι οι διαφημιστικές καμπάνιες μέσω των εφημερίδων είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές και το αναγνωστικό κοινό επιλέγει τις έντυπες ή τις ψηφιακές εκδόσεις των εφημερίδων, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέσο ενημέρωσης. 

«Οι εφημερίδες μας» είπε ο κ. Τόμσον «φτάνουν σε πολύ περισσότερο κόσμο από ότι οι δημοφιλέστερες τηλεοπτικές εκπομπές» ενώ επαίνεσε τον Μέρντοκ για την διορατικότητά του και την τόλμη του. 

«Πριν έξι χρόνια όλοι γέλασαν όταν ο Μέρντοκ είπε πως το μέλλον της δημοσιογραφίας θα εξασφαλιστεί μόνο όταν οι εφημερίδες χρεώνουν για τις ψηφιακές τους εκδόσεις. Σήμερα όλες οι μεγάλες εφημερίδες έχουν ψηφιακές εκδόσεις με συνδρομές» ανέφερε ο κ. Τόμσον προσθέτοντας πως ο Μέρντοκ σωστά προέβλεψε πως οι ψηφιακές εκδόσεις των εφημερίδων θα πρέπει να προσφέρονται σε ταμπλέτες. 

«Το κοινό τις προτιμά και ξοδεύει τρεις φορές περισσότερο χρόνο διαβάζοντας ψηφιακές εκδόσεις εφημερίδων σε ταμπλέτες, παρά σερφάροντας στο διαδίκτυο. Έχουν δε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και στις διαφημίσεις» σημείωσε. Σήμερα η News Corp Australia έχει 200.000 συνδρομητές στις ψηφιακές της εκδόσεις. 

«Δεν είναι τυχαίο ότι οι εφημερίδες είναι και κερδοφόρες» λέει ο κ. Τόμσον και συμπληρώνει πως στη Μελβούρνη η ημερήσια εφημερίδα του συγκροτήματος Herald Sun έχει ένα κοινό 1,42 εκατομμυρίων αναγνωστών την ημέρα (μέσω της έντυπης και ψηφιακής της έκδοσης) όταν το κοινό του δημοφιλέστερου δελτίου ειδήσεων φτάνει τις 417.000 τηλεθεατών ημερησίως. 

Εξάλλου και ο γιος του Ρούπερτ Μέρντοχ, Λάχλαν Μέρντοκ, που πήρε πρόσφατα το δακτυλίδι της διαδοχής δήλωσε στη Μελβούρνη ότι «οι εφημερίδες είναι τα θεμέλια της News Corp. Το θέμα είναι το περιεχόμενό τους. Να αφουγκραζόμαστε την κοινωνία και να τις προσφέρουμε έγκυρη ενημέρωση 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα μέσω των έντυπων και των ψηφιακών μας εκδόσεων» είπε και επανέλαβε ότι «οι έντυπες εκδόσεις μας θα εξακολουθούν να είναι οι αιμοδότες της εταιρίας για πολλά χρόνια». 

Ο Λάχλαν Μέρντοκ σημείωσε πως ξέρει πολύ καλά την έντυπη δημοσιογραφία και πως «το μελάνι έχει περάσει στο σώμα του».
Στην Αυστραλία δεν αυξήθηκαν μόνο οι κυκλοφορίες μόνο των εφημερίδων του Μέρντοκ. Για παράδειγμα η συνολική κυκλοφορία της ανταγωνιστικής του εφημερίδας The Age (έντυπη και ψηφιακή) από 164.000 πέρσι ανήλθε στις 197.000 φέτος και η έκδοση του Σαββάτου στις 244.000 και της Κυριακής στις 211.000 (από 190.000 που ήταν πέρσι). 

Σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις, συνολικά οι εφημερίδες έχουν τώρα και πολλαπλάσιο αναγνωστικό κοινό.