Έγκυος πέντε μηνών ήταν η 25χρονη Πακιστανή την οποία δολοφόνησαν μέλη της οικογένειάς της χτυπώντας την με τούβλα στο κεφάλι επειδή επέλεξε να παντρευτεί τον άνδρα που αγαπούσε.

Αυτό αποκάλυψε η νεκροτομή της 25χρονης σύμφωνα με όσα δήλωσε την Τετάρτη στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο θετός γιος της.

Η Φαρζάνα Ικμπάλ δολοφονήθηκε για λόγους «τιμής» την Τρίτη έξω από ένα δικαστήριο στη Λαχόρη.

Τουλάχιστον 20 μέλη της οικογένειάς της, συμπεριλαμβανομένων του πατέρα της, των αδελφών της καθώς και του πρώην αρραβωνιαστικού της, έσυραν τη γυναίκα σε μία γωνία έξω από το δικαστήριο και την χτύπησαν επανειλημμένα στο κεφάλι. Η 25χρονη Φαρζάνα Ικμπάλ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, όπου όμως απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Το μωρό που κυοφορούσε η νέα «πέθανε μέσα στη μήτρα», είπε ο Μουχάμαντ Αουρανγκζέμπ, ο γιος του άνδρα που παντρεύτηκε.

Τα εγκλήματα για λόγους «τιμής» αποτελούν σύνηθες φαινόμενο στο Πακιστάν, όπου οι γυναίκες στερούνται βασικά δικαιώματα. Παρόλα αυτά, η βαρβαρότητα αυτής της υπόθεσης προκάλεσε κατακραυγή διεθνώς.

Πολλοί στο Πακιστάν θεωρούν προσβολή στην τιμή τους να επιλέγει μια γυναίκα της οικογένειάς τους το ποιον θα παντρευτεί.

Πέραν του πατέρα της γυναίκας, όλοι οι υπόλοιποι δράστες της δολοφονίας διέφυγαν και η αστυνομία τους αναζητεί.

Παρά το γεγονός ότι η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι η κοπέλα ήταν έγκυος, η αστυνομία κατέγραψε μόνο μία δολοφονία, επισήμανε ο Αουρανγκζέμπ.

Η Ικμπάλ είχε εξαναγκαστεί να αρραβωνιαστεί έναν εξάδελφό της, αλλά παντρεύτηκε έναν άλλον άνδρα, ανέφερε η αστυνομία.

Η οικογένειά της είχε καταθέσει μήνυση για απαγωγή εναντίον του συζύγου της 25χρονης· όμως εκείνη πήγε στο δικαστήριο για να καταθέσει ότι είχε παντρευτεί με τη δική της θέληση.

Η Ικμπάλ κηδεύτηκε στο χωριό της, κοντά στην πόλη Φαϊζαλαμπάντ.