Ο συριακός στρατός έριξε και πάλι βαρέλια με εκρηκτικά σε πολλές περιοχές του Χαλεπιού που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, όπου σχεδόν 70 πολίτες μεταξύ αυτών 15 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή της εβδομάδας.

Σχεδόν δέκα συνοικίες στο ανατολικό Χαλέπι βομβαρδίστηκαν από στρατιωτικά ελικόπτερα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Από τους βομβαρδισμούς τουλάχιστον 58 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ αυτών 15 παιδιά και 7 γυναίκες την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ επτά πολίτες, ανάμεσά τους και μία γυναίκα έχασαν τη ζωή τους τη Δευτέρα.

Η πρώην οικονομική πρωτεύουσα της Συρία είναι διχασμένη μεταξύ συνοικιών που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των εξεγερμένων και εκείνων που ελέγχει ο στρατός από το καλοκαίρι του 2012.

Από τα μέσα Δεκεμβρίου ο συριακός στρατός έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία εναντίον των συνοικιών των εξεγερμένων με τακτικούς βομβαρδισμούς, συχνά με ελικόπτερα που ρίχνουν βαρέλια με εκρηκτικά.

Εξάλλου 15 πολίτες, εκ των οποίων επτά παιδιά, εκτελέστηκαν κοντά στην πόλη Ρας αλ Άιν, στην επαρχία Χάσακα, από το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ), μια ακραία ομάδα των εξεγερμένων.

Το ΙΚΙΛ είχε συνταχθεί με την εξέγερση κατά του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, όμως εδώ και μήνες οι σύροι αντάρτες έχουν στραφεί εναντίον του καθώς το κατηγορούν ότι έχει διαπράξει πολλές ωμότητες και ότι έχει ηγεμονικές τάσεις.