Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι μουν «καταδικάζει με τον πλέον έντονο τρόπο τις πρόσφατες επιθέσεις στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, συμπεριλαμβανομένης της χθεσινής επίθεσης εναντίον της Εκκλησίας της Παναγίας της Φατιμά στο Μπανγκούι», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέφαν Ντούγιαριτς.

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ «ενθαρρύνει τις μεταβατικές αρχές της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας να κάνουν ότι είναι δυνατό για να αποφευχθεί περαιτέρω βία στην πρωτεύουσα και την υπόλοιπη χώρα, καθώς επίσης να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για να εξασφαλίσουν ότι οι δράστες των εγκλημάτων αυτών θα είναι υπόλογοι για τις πράξεις τους» συνεχίζει ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ .

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ κάλεσε επίσης « τις διεθνείς δυνάμεις που είναι παρούσες στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να στηρίξουν αυτές τις προσπάθειες ».

Στην πρωτεύουσα Μπανγκούι επικρατεί ακραία ένταση τις τελευταίες ώρες, με οδοφράγματα σε πολά σημεία της πόλης και συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων ένοπλων παρατάξεων μετά από την πρωτοφανή επίθεση στην εκκλησία της Παναγίας της Φατιμά , που κόστισε τη ζωή σε δυο ανθρώπους.