Έχει έρθει η ώρα «τώρα» για να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κούβας, δήλωσε την Πέμπτη από την Αβάνα ο πρόεδρος του αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Τόμας Ντόναχιου.

«Για πολύ καιρό, η σχέση μεταξύ των εθνών μας καθορίστηκε από τις διαφορές μας. Είναι καιρός να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κούβας, και αυτή η στιγμή είναι "τώρα"», δήλωσε ο πρόεδρος του αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Ο Τόμας Ντόναχιου ένας από τους πλέον ανώτατους αξιωματούχους των Ηνωμένων Πολιτειών που επισκέπτεται την Κούβα τα τελευταία χρόνια.

Το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ που αντιπροσωπεύει τρία εκατομμύρια επιχειρήσεις , «πιστεύει ότι είναι καιρός να αρθούν τα μακροχρόνια πολιτικά εμπόδια και να διαγραφούν οι διαφορές μας », είπε επίσης ο Ντόναχιου στο τέλος της τριήμερης επίσκεψης του στην Κούβα επικεφαλής μιας μεγάλης αντιπροσωπείας επιχειρηματιών των ΗΠΑ.

«Πολλά πρέπει να γίνουν ακόμη. Και πολλά να κάνουμε και στις δύο πλευρές», αποφάνθηκε ο επικεφαλής ενός από τα μεγαλύτερα λόμπι των ΗΠΑ.

TAGS