Κύπρος: Σήμερα η πρώτη παρέλαση gay

Κύπρος: Σήμερα η πρώτη παρέλαση gay

Πραγματοποιείται σήμερα για πρώτη φορά στη Κύπρο η "Παρέλαση Υπερηφάνειας" από την κοινότητα ΛΟΑΤ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφισεξουαλικοί. Τρανσέξουαλ).

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα την Πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο της Λευκωσίας και θα καταλήξει στην Βουλή. Αναμένεται να λάβουν μέρος και Τουρκοκύπριοι, ενώ την απόφαση της να συμμετάσχει ανακοίνωσε και η Άννα Βίσση για να στηρίξει την προσπάθεια της ομοφυλοφιλικής κοινότητας στη Κύπρο για τερματισμό των διακρίσεων και του αποκλεισμού.

Η "Παρέλαση Υπερηφάνειας" έχει τεθεί υπό την αιγίδα του δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη ενώ την υποστήριξη τους έχουν εκφράσει με ανακοινώσεις τους τα κυπριακά κόμματα, η αντιπροσωπεία της ΕΕ και αρκετές πρεσβείες,οι οποίες έχουν υψώσει στα κτίρια τους την σημαία του Ουράνιου Τόξου, σύμβολο της κοινότητας ΛΟΑΤ. 

Χριστιανικές οργανώσεις την ίδια ώρα θα πραγματοποιήσουν αντισυγκέντρωση ενώ η αστυνομία λαμβάνει μέτρα ώστε ν αποφευχθούν επεισόδια. Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου έχει εκφράσει την αντίθεση της με την παρέλαση χαρακτηρίζοντας την ομοφυλοφιλία διαστροφή και ασθένεια.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής το απόγευμα θα επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας στο Προεδρικό μέγαρο εκφράζοντας αντίθεση με την προσπάθεια ποινικοποίησης κάθε έκφρασης εναντίον της ομοφυλοφιλίας. 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο