Συντονισμένη επιχείρηση διενήργησαν μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλημάτων Πάφου στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκστρατείας της Αστυνομίας, για εφαρμογή και τήρηση του περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας Νόμου και πάταξη του φαινομένου των ηλεκτρονικών υπολογιστών που λειτουργούν έχοντας εγκατεστημένα αντίτυπα λογισμικών προγραμμάτων χωρίς την εξουσιοδότηση του δημιουργού τους και οι οποίοι μετατρέπονται σε παράνομες μηχανές τυχερού παιγνίου.

Σύμφωνα με Εκπρόσωπο του Γραφείου Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, μέλη του ΟΠΕ Πάφου, κατά τη διάρκεια ελέγχου μεταξύ των ωρών 17:30 με 19:00 χθες, σε τρία υποστατικά στην Πάφο εντόπισαν και κατάσχεσαν συνολικά 32 πύργους ηλεκτρονικών υπολογιστών ( 14 πύργοι ηλεκτρονικών υπολογιστών στο πρώτο υποστατικό, 5 στο δεύτερο και 13 στο τρίτο υποστατικό), οι οποίοι εκ πρώτης όψεως φαίνονται να λειτουργούσαν ως μηχανές τυχερού παιγνίου.

Οι ιδιοκτήτες του υποστατικού κλήθηκαν για ανάκριση και ακολούθως αφέθηκαν ελεύθεροι εν αναμονή των επιστημονικών εξετάσεων. Μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου παρέλαβαν διάφορα τεκμήρια για περαιτέρω εξετάσεις.