Διάταγμα κράτησης για έξι μέρες εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για τα τρία πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της κατάσχεσης στο Αεροδρόμιο Λάρνακας ποσότητας κάνναβης βάρους 25 κιλών, δήλωσε ο Υποδιοικητής της ΥΚΑΝ Στέλιος Σεργίδης.

Συγκεκριμένα, νεαρή από τη Ρουμανία, ηλικίας 23 χρόνων, έφτασε χθες το βράδυ στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, έχοντας στις αποσκευές της ποσότητα κάνναβης βάρους 25 κιλών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η νεαρή έφτασε γύρω στις 21:25 χθες στο Αεροδρόμιο Λάρνακας με πτήση από την Αθήνα.

Οι άνδρες της ΥΚΑΝ, που είχαν πληροφορίες για την άφιξη της 23χρονης, προέβησαν σε έλεγχο των αποσκευών της Ρουμάνας, σε συνεργασία με τελωνειακούς λειτουργούς του Αεροδρομίου Λάρνακας.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου εντοπίστηκε στις αποσκευές της ποσότητα κάνναβης βάρους 25 κιλών. Έγινε συμφωνία για ελεγχόμενη παράδοση των ναρκωτικών και η κοπέλα έφυγε από το Αεροδρόμιο Λάρνακας με κατεύθυνση υποστατικό που βρίσκεται σε περιοχή των Κοκκινοχωρίων.

Πραγματοποιήθηκε έφοδος της Αστυνομίας στο υποστατικό, όπου εντοπίστηκε η 23χρονη μαζί με δύο άνδρες ηλικίας 26 και 36 χρόνων από την Ξυλοτύμπου. Στην αυλή του ενός συλληφθέντος βρέθηκε ένα πυροβόλο όπλο, ένα πιστόλι και αριθμός απαγορευμένων φυσιγγίων.

Η κοπέλα και οι δύο άνδρες συνελήφθησαν για αυτόφωρο αδίκημα, και η Αστυνομία καταζητεί και άλλο άτομο, που επίσης θεωρείται ως παραλήπτης των ναρκωτικών.