Τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων δύο στρατιωτικοί, σε συμπλοκές που σημειώθηκαν σήμερα ανάμεσα σε υποστηρικτές του προέδρου της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, διαδηλωτές που ζητούν την απομάκρυνσή του από την εξουσία και ομάδα του στρατού που τους υπερασπιζόταν, σύμφωνα με απολογισμό στρατιωτικών πηγών και των υπηρεσιών ασφαλείας.

"Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν" στις ανταλλαγές πυρών που σημειώθηκαν κοντά στην πλατεία της Αλλαγής, επίκεντρο του κινήματος διαμαρτυρίας, δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Παράλληλα στρατιωτική πηγή επιβεβαίωσε ότι σκοτώθηκαν δύο στρατιώτες της 1ης μεραρχίας του στρατού, της οποίας ηγείται ο στρατηγός Άλι Μόχσεν αλ Άχμαρ, ο οποίος έχει ταχθεί στο πλευρό των διαδηλωτών, και 15 τραυματίστηκαν.

Ανταποκριτής του Ρόιτερς στην περιοχή δήλωσε ότι οι συμπλοκές ξέσπασαν όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να προχωρήσουν από το σημείο όπου έχουν στήσει καταυλισμό εδώ και εβδομάδες σε δρόμο που οδηγεί στο στρατόπεδο του στρατηγού Μόχσεν που υποστηρίζει το φιλοδημοκρατικό κίνημα και ζητεί την παραίτηση του Σάλεχ.

Ο ανταποκριτής προσέθεσε ότι οι διαδηλωτές έπεσαν πάνω σε ένοπλους άνδρες και υποστηρικτές του Σάλεχ, οι οποίοι άρχισαν να πυροβολούν την ώρα που οι διαδηλωτές τους πετούσαν πέτρες. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ποιος άρχισε τις συμπλοκές, σημείωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα ωστόσο με το υπουργείο Άμυνας οι συμπλοκές ξέσπασαν όταν ομάδα ανδρών από φυλές που υποστηρίζουν τον Σάλεχ πήγε στο αρχηγείο του στρατηγού Άλι Μόχσεν σε μια προσπάθεια μεσολάβησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, διαδηλωτές και στρατιώτες του Μόχσεν επιτέθηκαν στην ομάδα των ανδρών από τις φυλές, προκαλώντας την ανταλλαγή πυροβολισμών.

Το στρατόπεδο του Μόχσεν βρίσκεται κοντά στο δρόμο στον οποίο παραμένουν για εβδομάδες οι διαδηλωτές στη Σαναά.

Την ίδια ώρα η αντιπολίτευση της Υεμένης ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι διατεθειμένη να μεταβεί στη Σαουδική Αραβία για να μετάσχει στις διαπραγματεύσεις που θα οδηγήσουν σε μια μεταβίβαση της εξουσίας στη Σαναά, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης Μοχάμεντ Καχτάν.

Η αντιπολίτευση πήρε αυτήν τη θέση την επομένη πρότασης που έκανε το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, το οποίο συνήλθε στο Ριάντ, να διευκολύνει μια μεσολάβηση ανάμεσα στην αντιπολίτευση στην Υεμένη και τον πρόεδρο Σάλεχ, την απομάκρυνση του οποίου ζητούν εδώ και εβδομάδες οι διαδηλωτές στη χώρα.