Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε τα μεσάνυχτα η Αστυνομία της Κύπρου, μετά τα επεισόδια που έγιναν το βράδυ του Σαββάτου στη Λευκωσία με αφορμή την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΑΠΟΕΛ.

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, «κατά τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, από οπαδούς του ΑΠΟΕΛ, συνελήφθησαν από μέλη της ΜΜΑΔ τρία πρόσωπα», ηλικίας 17, 22 και 39 ετών. Οι δύο πρώτοι φέρονται μαζί με άλλα πρόσωπα να έριχναν πέτρες και μολότοφ εναντίον των αστυνομικών και να προκαλούσαν ανησυχία, ενώ ο 39χρονος να εξύβρισε τα μέλη της Αστυνομίας.

Το ΤΑΕ Λεμεσού και ο Αστυνομικός Σταθμός Λυκαβητού συνεχίζουν τις ανακρίσεις.

Εξάλλου, γύρω στις 20:00 μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ, που διεξήχθη στο Στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλλος» στη Λάρνακα, «400 περίπου οπαδοί της ΑΕΛ, αρκετοί από τους οποίους είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κουκούλες», κινήθηκαν βόρεια προς τον κυκλικό κόμβο Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό και άρχισαν να παρεκτρέπονται, ανάβοντας πυρσούς και φωτοβολίδες, θέτοντας φωτιά σε πλαστικούς καλάθους αχρήστων και ρίχνοντας πέτρες.

Αμέσως επενέβησαν δυο διμοιρίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού και μια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου για επιβολή της τάξης.

Στη θέα των αστυνομικών, οι συγκεντρωθέντες άρχισαν να ρίχνουν πέτρες εναντίον τους και, εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι, εισέρχονταν στα ισόγεια παρακείμενων πολυκατοικιών και λιθοβολούσαν τα αστυνομικά οχήματα, προκαλώντας ζημιές σε έξι από αυτά, καθώς και σε γυάλινες προθήκες παρακείμενης τράπεζας, στον ανεμοθώρακα ιδιωτικού οχήματος και σε εννέα πλαστικούς καλάθους αχρήστων.

Για ενίσχυση των αστυνομικών έφθασαν ακόμα μια αντιοχλαγωγική ομάδα της ΜΜΑΔ, καθώς και μια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, και με τη δυναμική επέμβαση της Αστυνομίας οι οχλαγωγούντες διαλύθηκαν και αποχώρησαν.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, τραυματίστηκαν δύο μέλη της Αστυνομίας, τα οποία μετέβηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου έτυχαν των πρώτων βοηθειών και απολύθηκαν. Όπως διαπιστώθηκε, ο ένας αστυφύλακας υπέστη κάκωση δεξιού ποδιού, το οποίο τοποθετήθηκε σε νάρθηκα και ο δεύτερος θλάση αριστερού γόνατου και τους χορηγήθηκε άδεια ασθενείας για έξι ήμερες